Zapraszamy niezarejestrowanych do rejestracji.Rejestrując się dołączasz do naszego wędkarskiego grona i masz możliwość brania aktywnego udziału w dyskusji na temat pięknego sportu jakim jest wędkarstwo. Możesz również dodawać zdjęcia swoich okazów do galerii, gdzie będą one oceniane i komentowane.Jeśli forum Ci się źle wyświetla - zwiększ rozdzielczość ekranu. W przypadku wyświetlania forum na Laptopach mogą pojawić się niedoskonałości w wyglądzie górnego panelu.
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post więc najpierw się przedstawię: mam na imię Przemek i podobnie jak Wy uwielbiam uganiać się za pstrągami. Nie łowiłem nigdy na Pokrzywiance ani na Bielniance. Czy w tych rzekach żyje dużo pstrągów? Mniej więcej tyle co na Kamionce? a propos Kamionki- można już łowić czy nadal zamarznięta? Czekam na odpowiedź, pozdrawiam!
Co do Belnianki na tej rzece prawie nie ma ryb...wieloletnie oszustwa przy zarybieniach, kłuserka, gigantyczne presja...na efekty nie trzeba było długo czekać...pokrzywianka...hmmm chyba jeszcze gorzej...dawno tam nie łowiłem ale jak łowiłem to było źle...najczęściej łowie na rzekach roztocza i tam nabyłem wyobrażenie jakie ryby powinno sie lowić...w porównaniu z zamojszczyzną u nas nie ma pstrągów...może poza tysiącami karłowatych rybek na kamionce...
Jeżeli można to podłącze się do tematu pstrągów na Roztoczu. Może ktoś z kolegów zna rzeczki Roztocza gdzie można spotkać tą wspaniałą rybę i najbliższe miejscowości w których można się zakwaterować.
Rzeki Roztocza czekaj na mnie w tym roku, ale mogę Ci powiedzieć, że przyjrzałem się troszkę w tamtym roku Białej Ładzie niestety był to już wrzesień i pozostały tylko spacerki brzegiem rzeczki, Spacerowałem tam zawsze z Synkiem to o jakimś ekstra skradaniu nie mogło być mowy, ale widok pstrąga takiego koło 40 to nie był rzadkością. Wiem oczywiście, co powiedzą zaraz ludzie, którzy dobrze znają te okolice, że Biała Łada to najgorsza z rzek na Roztoczu i ja też mam tą świadomości, ale chciałbym żeby w świętokrzyskich rzeczkach widywało się takie pstrągi na niedzielnym spacerze
Ale teraz do sedna sprawy. Co do miejscowości to polecam Ci Zwierzyniec ogólnie to śmiało się tam można udać na wakacje z rodziną, jeśli ktoś lubi oczywiście takie agroturystyczne klimaty. A o świcie można organizować sobie wypady nad Wieprz, (którego mamy pod nosem ), Por, Tanew, Biała Łada.