Zapraszamy niezarejestrowanych do rejestracji.Rejestrując się dołączasz do naszego wędkarskiego grona i masz możliwość brania aktywnego udziału w dyskusji na temat pięknego sportu jakim jest wędkarstwo. Możesz również dodawać zdjęcia swoich okazów do galerii, gdzie będą one oceniane i komentowane.Jeśli forum Ci się źle wyświetla - zwiększ rozdzielczość ekranu. W przypadku wyświetlania forum na Laptopach mogą pojawić się niedoskonałości w wyglądzie górnego panelu.

Panel użytkownika
    Zarejestruj się

» Forum Wędkarskie - Wędkarstwo » Wędkowanie » Łowiska » Świętokrzyskie » Gdzie na pstrąga?

Poprzedni temat :: Następny temat
Gdzie na pstrąga?
Autor Wiadomość
turu4 
Ukleja
Rybki moje życie

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 20:55   

Kamionka też mi zamarzła.Dlatego trzeba się cieszyć okoniami z lodu :D

przeman 
Ukleja

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 22:21   

Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post więc najpierw się przedstawię: mam na imię Przemek i podobnie jak Wy uwielbiam uganiać się za pstrągami. Nie łowiłem nigdy na Pokrzywiance ani na Bielniance. Czy w tych rzekach żyje dużo pstrągów? Mniej więcej tyle co na Kamionce? a propos Kamionki- można już łowić czy nadal zamarznięta? Czekam na odpowiedź, pozdrawiam!

turu4 
Ukleja
Rybki moje życie

Wysłany: Wto Lut 09, 2010 06:26   

Na Kamionce swobodnie możesz łowić.Byłem już parę razy ale niestety żadnego pobicia.Kolega złowił dwa maluszki.

Łukasz Gamoński 
Ukleja

Wysłany: Wto Lut 09, 2010 21:57   

Co do Belnianki na tej rzece prawie nie ma ryb...wieloletnie oszustwa przy zarybieniach, kłuserka, gigantyczne presja...na efekty nie trzeba było długo czekać...pokrzywianka...hmmm chyba jeszcze gorzej...dawno tam nie łowiłem ale jak łowiłem to było źle...najczęściej łowie na rzekach roztocza i tam nabyłem wyobrażenie jakie ryby powinno sie lowić...w porównaniu z zamojszczyzną u nas nie ma pstrągów...może poza tysiącami karłowatych rybek na kamionce...

przeman 
Ukleja

Wysłany: Wto Lut 09, 2010 22:05   

Też się szukuję na roztocze w tym sezonie, tylko obawiam się tłumów nad wodą , eh byle do wiosny...

turu4 
Ukleja
Rybki moje życie

Wysłany: Sro Lut 10, 2010 19:57   

może poza tysiącami karłowatych rybek na kamionce...

bo nie wiesz gdzie łowić na kamionce :) :)

husarz 
Płoć

Wysłany: Sro Lut 10, 2010 20:48   

Jeżeli można to podłącze się do tematu pstrągów na Roztoczu. Może ktoś z kolegów zna rzeczki Roztocza gdzie można spotkać tą wspaniałą rybę i najbliższe miejscowości w których można się zakwaterować.

mar233 
Ukleja

Wysłany: Wto Lut 16, 2010 07:12   

Rzeki Roztocza czekaj na mnie w tym roku, ale mogę Ci powiedzieć, że przyjrzałem się troszkę w tamtym roku Białej Ładzie niestety był to już wrzesień i pozostały tylko spacerki brzegiem rzeczki, Spacerowałem tam zawsze z Synkiem to o jakimś ekstra skradaniu nie mogło być mowy, ale widok pstrąga takiego koło 40 to nie był rzadkością. Wiem oczywiście, co powiedzą zaraz ludzie, którzy dobrze znają te okolice, że Biała Łada to najgorsza z rzek na Roztoczu i ja też mam tą świadomości, ale chciałbym żeby w świętokrzyskich rzeczkach widywało się takie pstrągi na niedzielnym spacerze :)
Ale teraz do sedna sprawy. Co do miejscowości to polecam Ci Zwierzyniec ogólnie to śmiało się tam można udać na wakacje z rodziną, jeśli ktoś lubi oczywiście takie agroturystyczne klimaty. A o świcie można organizować sobie wypady nad Wieprz, (którego mamy pod nosem :) ), Por, Tanew, Biała Łada.

husarz 
Płoć

Wysłany: Sro Lut 17, 2010 21:17   

Dzięki mar233 za podpowiedz, będe próbował na rzece Tanew może Sopot może skuszę jakiegoś kropkowańca. ;)

Qba 
Sandacz
spinningista

Wysłany: Czw Lut 18, 2010 12:45   

Por to bym sobie odpuścił, chyba że chcesz połowić dużych ryb w iście komercyjnej scenerii - Por to kanał i nie ma w nim nic z górskiej rzeczki.

C&R

» Forum Wędkarskie - Wędkarstwo » Wędkowanie » Łowiska » Świętokrzyskie » Gdzie na pstrąga?
Poprzedni temat :: Następny temat