Poprzedni temat :: Następny temat
Koszalin i okolice
Autor Wiadomość
wodnik 
Administrator

Wysłany: Sob Cze 21, 2008 17:35   

O te stawy chodzi :?:

Ostatnio zmieniony przez wodnik Nie Cze 22, 2008 08:04, w całości zmieniany 1 raz  

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
tinca 
Węgorz

Wysłany: Sob Cze 21, 2008 19:04   

Dlaczego Koszalinianie nie piszecie o świetnych łowiskach w morzu? Ujście kanałów z jeziora Jamno i Bukowo i sławetne pniaki i falochron na plaży w Łazach. Tam dopiero bywa frajda. Ogromne leszcze i jazie, belony, węgorze i........ :)

m.y.s.z.k.a. 
Płoć

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 20:31   

Wodnik, właśnie o te stawy chodzi (mimo, że ich wogóle nie widzę w tym gąszczu lini :D ). Stawy te są umiejscowione zaraz przy rzece Grabowej. Tyleże tam ta rzeka jest strasznie zarośnięta (dokłądniej jej brzegi), ale dla chcącego nic trudnego :D

tinca, coś na ten temat bym powiedziała, ale w porcie łowiłam ostatnio kilka lat temu :) Co do Jamna i tamtejszego kanału - nie miałam przyjemności moczenia kijka w tamtych okolicach :D Ale planuję teraz to nadrobić, będę mieć dwa tygodnie urlopu, wykupie odpowiednie zezwolenie i heja nad jeziorko :D

wodnik 
Administrator

Wysłany: Sob Cze 21, 2008 22:26   

m.y.s.z.k.a. napisał/a:
Wodnik, właśnie o te stawy chodzi (mimo, że ich wogóle nie widzę w tym gąszczu lini :D ). Stawy te są umiejscowione zaraz przy rzece Grabowej.

Jednak nie chodziło o tamte stawy, dało mi do myślenia jak napisałaś, że przy rzece.
Teraz wklejam chyba właściwe już.

A czy ktoś potrafi nazwać tamte jeziorka z mojego poprzedniego postu :?:

m.y.s.z.k.a. 
Płoć

Wysłany: Nie Cze 22, 2008 10:23   

No teraz się zgadza i widzę wyraźnie obrys stawu na którym z reguły wędkuję. Co do jeziorek z pierwszej mapki - to "jezioro" (piszę w cudzym słowiu, bo to raczej trudno nazwać jeziorem, niestety niegdy na tych wodach nie łowiłam, więc się nie wypowiem), które jest zaraz przy drodze - dostęp jest bardzo łatwy, bo zaraz przy wodzie jest parking. Jeśli chodzi o drugie jezioro - nie kojarzę w ogóle, być może jest schowane wśród drzew.

K.L.I.N 
Ukleja
Pogromca Kłusoli!!!

Wysłany: Nie Cze 22, 2008 10:41   

Tak tinca , w morzu sie fajnie łowi tylko nie teraz bo się kąpią pod kijem i krzyczą że na policję zadzwonią ponieważ łowię ryby tam gdzie nie wolno łowić (Ujście kanału jamnejskiego) :blee: I weż powiedz że jest tam heja :milczek:

m.y.s.z.k.a. 
Płoć

Wysłany: Nie Cze 22, 2008 20:24   

Troszkę zdjęć stawów w Grabowie/Grabówku. Za jakość zdjęć przepraszam, robiłam telefonem w przerwie, kiedy ryby ogłosiły strajk i nie miały zamiaru atakować:

A to już staw mniej uczęszczany (wg mapy wodnika - pierwszy od lewej) z racji tego, iż dno jest bardzo gęsto porośnięte wysoką "rośłinnością", jest tam dużo zaczepów, ale dla chcącego nic trudnego :D

A tu wesoła gromadka :)

Ostatnio zmieniony przez m.y.s.z.k.a. Pon Cze 23, 2008 07:25, w całości zmieniany 1 raz  

wodnik 
Administrator

Wysłany: Nie Cze 22, 2008 23:26   

No i pięknie Myszka, dzięki za fotki :okok: , teraz mamy wszystko jasno wyłożone :radocha:

Team V70 
Karp
Team V70

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 20:09   

Ale czy zna ktoś łowiska gdzie można połowic fajnie Karpie???Morze odpada!Jamno to jeden wielki BRUD!! Bukowo sami kłusownicy!!

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
K.L.I.N 
Ukleja
Pogromca Kłusoli!!!

Wysłany: Sro Cze 25, 2008 07:51   

Butki,czarne,i wyspa karp tam jest palce lizać :brawo:

Odpowiedz do tematu