Poprzedni temat :: Następny temat
Koszalin i okolice
Autor Wiadomość
Team V70 
Karp
Team V70

Wysłany: Sro Cze 25, 2008 16:22   

Co za wyspa karp??????Bardzo ładnie można łowic Karpie w Rosnowie w samym miesteczku jest tam pełno górek podwodnych.bo w innych miejscach jest głębia i poza tym nikt niełowi na Rosnowie Karpi w innych miejscach jak na tych które są w miasteczku.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
jaroskorpion 
Ukleja
wędkarstwo moje hobby audi moja miłość

Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 17:53   

ja odnośnie karpia na jeziorze jamno, niewiem dlaczego wszyscy miłośnicy karpia omijają to jezioro ,sam byłem świadkiem cholu 2 kilowego karpia a większe widziałem nieraz u miejscowych ze strzeżenicy oraz mielna ,najlepsze miejcse to wypływ rzeki na strzeżenicy oraz przy ''przepompowni''na początku mielna wjeżdża się w pierwszą w prawo drogę i dojeżdża się do końca, na końcu widać murowaną po prawej stronie przepompownie, idzie się w trzciny trochę grząsko ale da się przejść uważać trzeba na stanie przy samym skraju wody bo trzcinowiska są ale pod spodem jest głęboko, ojca karp wciągnoł ze 20 metrów żyłki pod trzciny tak więc ryba ta jest a naprawdę wielki okaz ze 20 kilo widziałem w jamnie pod sklepem u kłusoli tak więc ryba jest dóże węgorze i ładne okonie sam łowię więc wiem że jest ryb odrodziła się ale jeszcze powinni wytępić nagminne kłusownictwo. z wędkarskim pozdrowieniem ''wodom cześc'' :)

Team V70 
Karp
Team V70

Wysłany: Sro Paź 08, 2008 20:52   

Jadąc z Koszalina w stronę Kołobrzegu dojeżdżamy do Borkowic w Borkowicach jedziemy na Gąski i dojeżdżamy do Śmiechowa płynie tam rzeka Czerwonka

W rzece jest krystalicznie czysta woda ,dno jak na razie jest porośnięte moczarką wodną która powoli już zaczyna gnić i jest coraz czyściej.

Opis rzeki od stawów w Borkowicach do tamy w Śmiechowie(jedynie ten odcinek wydaje mi się godny polecenia,ten odcinek dziele na 4 etapy)
1-głębokość około 1.5 m. na dnie tylko delikatny dywanik z Moczarki
2-głębokość około 1m. dno bardziej porośnięte różnego rodzaju roślinami
3-głębokość około 0.5m. na odcinku około 100metrów ani jednej rośliny dno piaszczyste
4-głębokość około 1m. rzeka porośnięta Liliami i Kaczeńcami (tak gęsto że nie widać wody ,łowienie niemal że niemożliwe)

Ryby(z którymi się tram spotkałem)
-Szczupak
-Szczupak
-Szczupak
-i znowu Szczupak
Łowiłem tam bardzo często i nigdy nie widziałem ani nie złowiłem innej ryby.W obrębie Koszalina nie znam miejsca gdzie było by tak dużo Szczupaka
Zawsze jak łowie na Czerwonce złowię jakiegoś Szczupaka.
Ostatnio nawet gdy wyskoczyłem na rybki na 30 minut to złowiłem 2 Szczupaki i 2 mi się spięły.
Ostatnio rozmawiałem z pewnym panem i powiedział mi że w Czerwonce pływają piękne Jazie

Jak jestem u teściów to widzę tą rzeczkę z okna i powiem szczerze że nigdy nie widziałem żeby ktoś tam łowił ryby(a jestem tam praktycznie codziennie).

Kilka zdjęć Czerwonki(Odcinka najbardziej zarośniętego)

Zdjęcia są trochę kiepskie ponieważ dzisiaj woda była jakaś brudna jakby mleko.Jak tylko woda się oczyści to zrobię fotki i dodam.

A i jeszcze jedno niebawem Czerwonkę odwiedzi Łosoś i Troć :)

Dzisiaj byłem połowić niecałe 2 godziny.Łowiłem na spławik i czerwone robaki i znowu złowiłem 2 Szczupaki .Nawet na robaki biorą.

marcin.besz 
Lin

Wysłany: Sob Paź 18, 2008 11:13   

Piękne miejsce

Team V70 
Karp
Team V70

Wysłany: Pon Sty 05, 2009 22:14   

Zdjęcia Czerwonki zimą

Ostatnio zmieniony przez Team V70 Pon Sty 05, 2009 22:25, w całości zmieniany 1 raz  

polamaniec 
Ukleja

Wysłany: Pon Sty 05, 2009 22:18   

Mam rodzinę nie daleko Koszalina chyba będę musiał kiedyś odwiedzić tamte rejony kuzyn też wędkarz więc chyba taka wyprawa jest całkiem prawdopodobna :)

Team V70 
Karp
Team V70

Wysłany: Pon Sty 05, 2009 22:29   

Jak coś to możemy się zgadać na rybki :)

[ Dodano: Wto Sty 06, 2009 13:18 ]

[ Dodano: Wto Sty 06, 2009 13:19 ]

Odpowiedz do tematu