Wysłany: Pią Lip 04, 2008 14:45 Rzeka Dziwna w Dziwnowie
Witam
wybieram sie na urlop do Dziwnowa i oczywiście pomoczę kija (chyba) w rzece Dziwnej jak ktoś by mógł podpowiedzieć czy jest to woda pzw gdzie zapłacić za łowienie i co można tam złowić .
Za wszelkie info serdecznie dziękuję
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Witam kolegów wędkarzy w Dziwnowie tej jesieni okoń brał kiepsko od-2 do max 4kg i to z łódki bo z brzegu to nawet kija nie warto rozkładać no chyba że porzucać jak do studni.
Jemu chyba nie chodziło o to, że 1 okoń ważył 4kg (Nigdy takiego nie widziałem ) tylko o to że max złowił w jakimś czasie 2-4kg okoni mogło ich być nawet 20 i wszystkie ważyły 4kg a nie 1
A jeżeli tak to inna sprawa Od lat już nie widziałem 4kg okoni, a były takie dni że w przeciągu godziny każdy rzut kończył się okoniem i to nie byle jakim. Szkoda ale bądźmy dobrej myśli, że to się poprawi.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
borys, u mnie też ciężko z okoniem, dokładnie dwa lata temu miałem takie miejsce dość znane, nie przesadzę, że 10 kg okoni w ciągu 5 godzin to nie był problem. Teraz złowić 5 sztuk dziennie to sukces. Prawda jest taka, że limit 5 kg był przekraczany przez wielu "wędkarzy" okoń brał fantastycznie więc nawet ktoś kto nie wiedział o co chodzi w spiningu mógł ładnie połowić. Do tego masa okoni została też wyłapana w czasie zimy spod lodu, co prawda długo nie trwała ale wystarczyło. Okonie po prostu zostały wytępione.
_________________ Catch and Release for Yourself...