moim zdaniem zdecydowanie za słaby
kijek do 15-25 gram na rzeczne sandacze to nieporozumienie
znam takich którzy stosują kije do 60 gram
sam łowię kijem do 1 1/2 oz i plecionką 15lb
poszukaj czegoś co najmniej do 40 - 60 gram - ciężko będzie ci jednak wybrać z wędek za taką kasę jak ten konger.
Sandaczowy kijek powinien mieć szczytową akcję i bardzo mocny dolnik - moim zdaniem powinieneś przygotować się do testów i oględzin innych wędek
Moim zdaniem to model o maxymalnej mocy wyrzutowej 20 g nie będzie odpowiedni do połowu sandaczy. Jeżeli odpowiada Ci ta seria wędzisk Kongera to na Twoim miejscu wybrałbym model o maxymalnej mocy wyrzutowej 30 g, ewentualnie 40 g. Jednak sądzę, że do 30 g wystarczy, ale to jest tylko moje zdanie i mam nadzieję, że jeszcze ktoś się tu wypowie
Pozdrawiam
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 13:11 Re: AVIATOR SPIN KONGER 270 - 20 gr
AsteriX napisał/a:
Moim zdaniem to model o maxymalnej mocy wyrzutowej 20 g nie będzie odpowiedni do połowu sandaczy. Jeżeli odpowiada Ci ta seria wędzisk Kongera to na Twoim miejscu wybrałbym model o maxymalnej mocy wyrzutowej 30 g, ewentualnie 40 g. Jednak sądzę, że do 30 g wystarczy, ale to jest tylko moje zdanie i mam nadzieję, że jeszcze ktoś się tu wypowie
Pozdrawiam
Niekoniecznie musi to być wędka o takim c.w. może być równie dobra do 20g. Wszystko zależy jak łowisz sandacze, lekko czy ciężko;
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!