Koledzy pomocy chcę kupić kijek z drgającą szczytówką tylko nie wiem do ilu gram wyrzutu czy do 40g czy 120g Chcę nim łowić na Jeziorze i rzece
Jeśli będziesz łowił na rzece o dużym uciągu wędzisko o cw 120 gram może okazać się niezbędne. Co do dolnej granicy moim zdaniem też jest ok. Zazwyczaj wędziska te są wyposażone w kilka wymiennych szczytówek więc wybierz optymalne do swoich potrzeb.
Poczytaj sobie te artykuły:
http://www.wcwi.pl/index....d=146&Itemid=69
Koledzy pomocy chcę kupić kijek z drgającą szczytówką tylko nie wiem do ilu gram wyrzutu czy do 40g czy 120g Chcę nim łowić na Jeziorze i rzece
Jeżeli uciąg na rzece nie jest bardzo duży to, możesz poszukać czegoś do 80g. Dobrze byłoby aby w komplecie szczytówek była jedna szklana, a dokładniej chodzi mi o najdelikatniejszą, będziesz mógł połowić wtedy na wodzie stojącej.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!