Witam, jak już pisałem w innym temacie poszukuję wędziska spiningowego do łowienia na paproszki i jak najmniejsze przynęty. Wytypowałem jak na razie 2 typy:
1.Mikado Lexus Sapphire Spin 280/13g
2. Daiwa Power Mesh 3.00m 3-18g
Wolałbym Power Mesha, ale wydaje mi się, że na mikado lepiej będę czuł brania...
Doradźcie mi, co prawda mam jeszcze dużo czasu, ale już teraz chcę oszacować koszty
A może doradzicie mi jakąś inną wklejaneczkę (tak do 10-13g) do połowu pasiastych na mikro przynęty?
Pozdrawiam
Ja kupiłem sobie cormorana carbo-x-stara 3-18gram 270cm i jestem bardzo zadowolony. Wklejanka typowo na małe rybki. Ja dałem 140zl ale kupiłem w sklepie ostatnia sztukę, myślę ze na allegro będzie taniej. Podobno wędki mikadowskie są szybsze, ale za to bardziej sztywne.
FeverRisk: dzięki, ale wolałbym coś z tych dwóch wędek o których pisałem w pierwszym poście
maniak: tak jak już pisałem wcześniej też bardziej wolałbym Power Mesh'a... jedyne moje wątpliwości to czy ciężar wyrzutowy nie będzie za duży co się z tym wiąże czy wyczuję na tym kijku delikatne brania
Pozdrawiam.
FeverRisk a byś powiedział jak ten Cormoran ma przelotki? Bo to co wczoraj zobaczyłem w wędkarskim przy tej wędce to było kary godne. Mianowicie - przelotki były krzywo rozmieszczone aż raziło oko.
W moim kiju wszystko jest ok. Przelotki sic bardzo ładnie wkomponowane w wędzisko.
Zależy jak się trafi. Mam 2 carb-o-stary, pierwszy o cw do 20g jest jak należy - przelotki dobrze, równo powklejane, 0 ubytków na blanku. Drugi (do 40g)z kolei ma jedną przelotkę krzywo wklejoną i zarysowany blank. Trzeba w sklepie zrobić dokładne oględziny i jeśli jest ok to warto kupić carb-o-stara.
_________________ Jestem Polakiem i poprawnie używam swojego ojczystego języka. A Ty? Pisz poprawnie po polsku
Masz problemy z pisownią? Jest dużo sposobów na ich rozwiązanie:
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Power Mesh to nie jest wklejanka. Powiem szczerze, mam obydwie wędki które przedstawiłeś, tylko Mikado nieco starsza "cięższa odmiana" wklejanki Lexusa i bez wątpienia bardziej czuła jest....... Power Mesh! Nie wiedziałem że można związać się emocjonalnie z wędką W moim przypadku niestety tak jest POWER MESH RZĄDZI
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!