Poprzedni temat :: Następny temat
Paprochy
Autor Wiadomość
Team V70 
Karp
Team V70

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 18:54   

Jaxon Orion Tele Jig Spin 2.40m 3-15g

To jest całkiem inny kijek :)

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
jarek136ns 
Amur

Wysłany: Sro Sie 27, 2008 14:28   

Damian, posiadam ten kij dokładnie taki, jak napisałeś już około 3 lata, i mogę polecić go w 100% na początek jigowania!! Bardzo dobry kijek.

Dodam, że po przerobieniu (wymieniłem rok później szczytówkę) łowię teraz nim na spławik i cięższy spinning. Dodam, że jest bardzo poręczny, i ma korkową rękojeść, jest też bardzo krótki po złożeniu.
Polecam :)

Team V70 
Karp
Team V70

Wysłany: Sro Sie 27, 2008 14:50   

Ale przede wszystkim w tym kiju rękojeść jest bardzo krótka.Ja nieraz Odeona używałem jako wędkę do drgającej szczytówki,koszyczek pełen zanęty nie stanowił przeszkody :lol:

jarek136ns 
Amur

Wysłany: Sro Sie 27, 2008 18:51   

Team V70 napisał/a:
Ja nieraz Odeona używałem jako wędkę do drgającej szczytówki,koszyczek pełen zanęty nie stanowił przeszkody :lol:

Dokładnie! Ja też nieraz łowiłem nim na grunt z koszyczkiem, sprawował się znakomicie! :)
Teraz to wysłużony kijek, i łowię nim przede wszystkim na spinning i spławik, jeśli jeżdżę rowerem nad rzekę. Jest bardzo poręczny w transporcie, to jego znaczny plus. Kijek ok :okok: , dodam, że to był mój pierwszy "firmowy", bo przedtem miałem jeszcze kijek z bazaru od mojego wujka.
Mam do niego sentyment :lol:

markus269 
Sandacz
Spinning, Grunt

Wysłany: Sro Sie 27, 2008 20:13   

Dzięki panowie :)

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Sro Sie 27, 2008 20:20   

Z całą stanowczością polecam Kongera Aviator do 10g. Bardzo fajny kij do paprochów i za niewielkie pieniądze.
Jeszcze jedna sprawa..... Panowie! Nie ma wędek uniwersalnych!!!! jeżeli chcecie być prawdziwymi wędkarzami używajcie wędek zgodnie z ich przeznaczeniem! Wiem że wiąże sie to z finansami ale warto też sprecyzować swoje preferencje wędkarskie. Jeżeli lubisz spławik to kup wędkę spławikową, do spinningu spinning i tak dalej..... Tak można zdobywać doświadczenie! W prawdziwym wędkarstwie nie ma półśrodków!

Team V70 
Karp
Team V70

Wysłany: Sro Sie 27, 2008 20:53   

borys, Ja to praktycznie od kilku ładnych lat łowie tylko Karpie.A co do tej wędki to jak by dał mi ją ktoś to bym nie wiedział czy to jest spining czy DS.Lecz Borys ty tu jesteś fachurą od spiningu więc ty się wypowiedz na ten temat.Bo dla mnie ten Odeon od spiningu nieróżni się dużo od wędki do DS.

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Sro Sie 27, 2008 22:34   

Tak zazwyczaj zachowują się i wyglądają wklejanki. Choć niektóre wklejanki są tak zrobione że ciężko to stwierdzić, ale są i na to sposoby :D Już o tym pisałem, ale przypomnę, dawno temu używałem wędek DS do spinningowania ponieważ był problem z fachowym sprzętem i te wędeczki nawet fajnie się spisywały. Oczywiście miały swoje ograniczenia ale z braku laku i kit dobry :D A fachurą od spinningu nie jestem :) Jak się już nauczę spinningować to tak może sam powiem, ale wiem że nie prędko to nastąpi i mam taka też nadzieję :D Żadna frajda z wędkowania kiedy się wszystko wie :D

jarek136ns 
Amur

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 12:34   

Ja Odeona używam tylko ze względów transportowych (jak jadę na rowerze) do spławika i spinningu. Wszyscy wiemy, że typowe wędki spławikowe są bardzo długie.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
babz86 
Sandacz

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 22:06   

Tego Odeona nigdzie już nie kupicie, tylko używanego na allegro,model został wycofany a szkoda bo to super wędeczka, sam kiedyś nim łapałem na paprochy i debil sprzedałem go za marne pieniądze, ludzie jeszcze szukają tych patyków

Odpowiedz do tematu