Poprzedni temat :: Następny temat
Paprochy
Autor Wiadomość
jarek136ns 
Amur

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 11:50   

Widzę, że zainteresowanie Odeonem jest, więc wstawię tu fotki :)

:>

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
maniak 
Szczupak

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 11:54   

Jarek nie o ten kijek chodziło Babz'owi..Ten kijek na paprochy się zupełnie nie nadaje.
Znajomy ma tego już nieprodukowanego Odeona, bodajże jest to wklejanka ok. 2m, wyrzut do 4g, kijek dość ciekawy.

jarek136ns 
Amur

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 11:59   

Czyli Orion a Odeon to nie to samo? :| Ja byłem przekonany, że mowa cały czas o Orionie...poza tym on się do paprochów nadawał , bo teraz jak widzisz na zdjęciu, ma zmienioną szczytówkę.

maniak 
Szczupak

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 12:02   

Z tego co mi się wydaję to nie jest to samo, choć mogę się mylić(może Odeon'a zastąpił Orion?)
Moim zdaniem nigdy teleskop nie będzie nadawał się do paprochów, nie będziesz w stanie wyczuć delikatnych brań.
W sprzęcie firmy Jaxon mam znikomą wiedzę, więc za dużo Ci nie wiem.

jarek136ns 
Amur

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 12:08   

Na początku łowiłem na paprochy tą wędką - i powiem szczerze, że tak jak mówiłem, nadaje się do tego, choć nie w 100 procentach. Czuć brania, ale oczywiście dużo lepiej byłoby je czuć na wędce składowej. Czasem można sie spóźnić z zacięciem. Ogólnie, to ja mam kilka wędek Jaxona - gruntówkę, Oriona, jednego feedera i spławikówkę. Jestem z nich zadowolony jak na razie, choć nie wykluczone, że je sprzedam, i kupię innej firmy.

A co do:
maniak napisał/a:
Z tego co mi się wydaję to nie jest to samo, choć mogę się mylić(może Odeon'a zastąpił Orion?)

To trzeba zaczekać na specjalistów :lol:

maniak 
Szczupak

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 12:11   

jarek136ns napisał/a:
maniak napisał/a:

Specjaliści nie łowią na sprzęt firmy Jaxon :lol:

lawdzoj82 
Sandacz
spinningista

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 12:18   

maniak napisał/a:
jarek136ns napisał/a:
maniak napisał/a:

Specjaliści nie łowią na sprzęt firmy Jaxon :lol:
Muj kolega ma oriona tyle ze 10 -30 i łowiłem nim i mogę co nieco na jego temat napisać :) Ja tez mam jaxona i będę bronił tej firmy bo mój kijek jest ok i nie mam mu nic do zarzucenia :) Będę miał czasu trochę to zrobię recenzje Jaxona xt- pro mojego :)

Team V70 
Karp
Team V70

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 18:17   

jarek136ns napisał/a:
Ja Odeona używam tylko ze względów transportowych (jak jadę na rowerze) do spławika i spinningu. Wszyscy wiemy, że typowe wędki spławikowe są bardzo długie.

Ale Odeon to nie jest teleskop tylko 2 częściowe wędzisko .Więc ja nie widzę wygody w transporcie na rowerze.wygodnie to jest wtedy kiedy wsadzisz malutką teleskopówkę do plecaka i pedałujesz nad wodę :)

[ Dodano: Pią Sie 29, 2008 19:18 ]
jarek136ns napisał/a:
Widzę, że zainteresowanie Odeonem jest, więc wstawię tu fotki :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:>

Orion a Odeon to całkiem co innego
Ostatnio zmieniony przez Team V70 Pią Sie 29, 2008 18:20, w całości zmieniany 1 raz  

babz86 
Sandacz

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 23:04   

Seria Odeon to kije spiningowe przeznaczone głównie do paprochów, a Orion to seria kijiod spiningu przez kije karpiowe do teteskopów różnego rodzaju, Orion też już nie jest produkowany,obie serie to w swojej klasie dobre kije, osobiście sprzedałem sporo orionów i wróciło bardzo mało reklamacji, zresztą Jaxon nie robi problemów z naprawami gwarancyjnymi.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Sob Sie 30, 2008 00:10   

Spinningi Jaxona były całkiem dobrym sprzętem kilka lat temu. Nie wiem jak teraz się spisują. Jedno jest pewne! Jaxon kojarzony jest niestety z kiepskiej jakości produktami, Oczywiście nie można spisywać tej marki na straty bo robi też sprzęt który całkiem dobrze spisuje sie nad wodą. Już niejednokrotnie wspominałem że spinningi Jaxona były całkiem przyzwoite. Jednak porównując do konkurencji w tym przedziale cenowym, a zwłaszcza w ofercie Kongera wypadają blado :(

Odpowiedz do tematu