JA mam Konger Tiger Cross maxxa 270 3-18 od 3 lat i jesli zaczynasz lowic i chcesz sie raczej obeznac z spinningowaniem i fundusz masz do 100 zlotych to polecam. Hmm ale ten kij ma jedno wielkie ale, mianowicie przynajmniej w moim przypadku (moze to tylko felerny egzemplarz) cw siega do 8/9 g wyzej rwie zylke i nie da sie zarzucac. Pozatym kijek ma miekka akcje, fajnie lezy w dloni, bardzo lekki, ladne wykonanie co tu jeszcze powiedziec.... MIÓD jest to moj 1 spinning jaki sam sobie kupilem i jestem zadowolony ^^ chociaz ten cw troche mnie zawiodl ;/
Wprawdzie wyjelem na niego kilka szczupaczkow i frajda byla niesamowita 50 cm torpeda a kij caly wygiety az do raczki niesamowite wrazenie miekka akcja i raczej uzywam do niego tylko gumek i malych obrotowek i woblerki wielkosci do 5 cm i raczej o delikatnej akcji, a takze malych wahadlowek i cykady male tez :P ale goraco polecam jakbys chcial dowiedziec sie cos wiecej o kijku to pisz na gg 8647688
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 19:00
borek napisał/a:
Pozatym kijek ma miekka akcje, fajnie lezy w dloni, bardzo lekki, ladne wykonanie co tu jeszcze powiedziec.... MIÓD
dla mnie miękka akcja to wada a nie zaleta. No ale każdy łowi jak lubi ;-)
Ogolnie jestem za opcją opisywania akcji kija jeśli komuś polecamy przez neta - z przyczyn powyższych. Kijow do 100 zł (dobrych) jest od groma, ale akcję mają różne.
_________________ Dopóki piłka w grze... to jeden c...
no tez sie z tym zgadzam ze miekka akcja to wada , widzisz zlapales mnie za slowo ;p a ja sie akurat nad tym nie zastanowilem jak pisalem teraz kupuje nowy genialny kijek o akcji szczytowej cw do 20g cena 169 ^^ kijek poprostu genialny tylko nazwy nie pamietam ;p
Pomógł: 7 razy Wiek: 27 Posty: 307 Skąd: Strzyżów (rz.Wisłok)
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 05:52
A może Konger Aviator http://www.allegro.pl/ite...pin_270_20.html są o różnych cw.i w długościach też możesz wybierać jest ich na allegro dość sporo i czytałem o nich pozytywne opinie.
_________________ 1).Konger Champion Impulse -270 cw.5-18 gr.
Shimano Catana 2500 FA
2).Kushiro Sharan Jig-272 cw.2-12 gr.
Shimano Sedona 750 FB
Wiesz co ja bym radzil: jesli i na szczupaki i na okonie to cw 5-20g i 270 njalepszy by byl. Takim mozesz spokojnie okonie polowic jak i srednie szczupaczki Ja sobie zamierzam kupic taki kij i jak go bede juz mial to jak najpredzej napisze wszystko o nim, moze ci pomoge