Jeśli 3owisz na rzece, to bierz pod uwage szerokośa rzeki, im rzeka szersza tym d3u?szy bat, ja u?ywam 5m bo 3owie na wąskiej rzece. Zwróa równie? uwage na wielkośa ryb jakie chcesz po3awiaa, im wieksze ryby tym mocniejszy bat z wiekszym CW. Du?a ryba na s3abym bacie mo?e sprawia du?y problem. Najlepiej to id1 do sklepu wedkarskiego i sprawd1 sam bat, nie kupuj w internecie. Sprawd1 jego elastycznośa i materia3 z jakiego zosta3 wykonany. Dobre są z kompozytów.
_________________ Jestem Polakiem i poprawnie używam swojego ojczystego języka. A Ty? Pisz poprawnie po polsku
Masz problemy z pisownią? Jest dużo sposobów na ich rozwiązanie:
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.
Łowiąc batem, raczej nie powinno sie go wypuszczać z rąk a więc myślę, że przede wszystkim powinien być lekki
Szczerze mówiąc trochę mało napisałeś. Wspomniałbyś coś o tym na jakie rybki chcesz go używać no i co najistotniejsze jaki ma być długi.
W3aśnie tak jak napisa3 Kusti, opisz gdzie chcesz 3owia i co. Jeśli jest to bystra rzeka to bat musi bya lekki, bo ca3y czas musisz nim "operowaa" na silnym nurcie, jego waga nie powinna przekraczaa 300-400g. Opisz dok3adniej co i na jakiej rzece (g3eboka, szeroka, z silnym uciągiem, ma3ym uciągiem) chcesz 3owia.
_________________ Jestem Polakiem i poprawnie używam swojego ojczystego języka. A Ty? Pisz poprawnie po polsku
Masz problemy z pisownią? Jest dużo sposobów na ich rozwiązanie:
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.