Chciałbym sobie jakoś pod koniec tego lub na początku następnego roku sprawić jakiegos bata ponieważ zawiodłem się juz na jednym był to bacik firmy winner w tym sezonie konkretnie podczas dwóch wypadów połamał mi się w 2 miejscach jakoś go poskładałem ale jednak chcę zakupic sobie jakiegos bata do połowów na zawodach i na rekreacyjnych co tygodniowych wypadach. Zamierzam na niego przeznaczyc tak chyba do 500 zł długość 8-9 m.
Jeżeli ktoś zna dobrze oferty batów albo sam przetestował jakis model , będę wdzięczny jeśli mi pomoże . Pzdr
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Ja mógłbym polecić Trabucco Sygnum power tek mam 8m rok temu kosztował mnie 450 zł warzy 400 g i dobrze się spisuje.
A drugą pozycje to MIKADO ULTRAVIOLET POLE 800 cm waga również 400 g i cena podobna tego bata posiada mój ojciec już trochę czasu dobry i szybki bacik Fajnie te kijki spisują się na zawodach i już parę leszczy pod 2kg nimi złowiłem
_________________ "Na lądzie wędkarzy tłum a w wodzie jeden sum"
właśnie obejrzałem to jaxona nie mogę się wypowiadać bo nie miałem nigdy w ręku tego kija waga 8 metrówki jest świetna 290 gr czyli teorytycznie świetny ale nie wiem czy nie odbija się to na jakości blanku i czy nie jest łamliwe ogólnie nie lubię jaxona:)
Oglądałem jeszcze baty/tyczki Browninga a to już moim zdaniem jedna z najwyższych półek jeśli chodzi o wędkowanie wyczynowe i bat browninga 8m warzy dużo więcej niż ten jaxon nie wiem jak to ma się do siebie ale mi daje coś do myślenia.Bo skoro Taka firma jak Browning robi kija 8 metrowego dużo cięższego za dwa razy większą cenę a jaxon za połowe ceny potrafi zrobić kija o połowę lżejszego może to i niema wpływu ale takie jest moje przypuszczenie.
A wracając do poprzedniej mojej wypowiedzi to Mikado ultraviolet jest super uwielbiam tego bata i szczerze polecam:)I Odradzam ci baty shimano bo są moim zdaniem beznadziejne bynajmniej te w przystępnej cenie ciężkie i strasznie wolne/kluchowate.
Spróbuj Colmic Baviera. Mam 6 metrowy i jestem bardzo zadowolony. Tu masz link do wędki i w tym sklepie ja kupowałem
Colmic Baviera 8 m
http://www.jezozwierz.abc...6307&pro=238467
Maverik napisał/a:
waga 8 metrówki jest świetna 290 gr czyli teorytycznie świetny ale nie wiem czy nie odbija się to na jakości blanku
Maverik napisał/a:
Browning robi kija 8 metrowego dużo cięższego za dwa razy większą cenę a jaxon za połowe ceny potrafi zrobić kija o połowę lżejszego
Chyba świadczy to o jakości......... Jest Mercedes za kilkaset tysięcy, ale i Chińczycy zrobili coś "identycznego" za kilkanaście........... A nie spełnia żadnych norm bezpieczeństwa.
Chyba świadczy to o jakości......... Jest Mercedes za kilkaset tysięcy, ale i Chińczycy zrobili coś "identycznego" za kilkanaście........... A nie spełnia żadnych norm bezpieczeństwa.
Właśnie do tego dążyłem pike:) Tylko mówię nie lubię wypowiadać się o czymś o czym tak naprawdę prawie nic nie wiem może ten jaxon bat jest fajny ale ja bym go nie kupił z samego logicznego i przemyślanego myślenia.
Kupno Colmica też na pewno nie było by złą opcją bo jak wiadomo ta firma specjalizuje się też w tym i na pewno ten bacik jest świetny.
"Sama wędka wędkarzem nie czyni"
Pozdrawiam
Nagrody w minikonkursach Wygrane: Zasponsorowane:
Ostatnio zmieniony przez Maverik Nie Wrz 21, 2008 21:11, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 21:10
Dodam ze seria XT -PRO jest udana Wujek ma federka z tej seri już 2 sezon i spisuje się znakomicie Ja mam spina i nie narzekam Może stare Jaxony były do kitu ale ta seria naprawdę im wyszła
Może stare Jaxony były do kitu ale ta seria naprawdę im wyszła
Właśnie stare Jaxony były ok. Nowe niestety nie mają z nimi wiele wspólnego. Prawdę mówiąc za cenę tego XT kupiłbyś kij który nie powoduje przykrych niespodzianek. Być może XT są ok, ale przyglądając się kijom z tej serii i porównując do innych w podobnym przedziale to hmmm.....wybrałbym jednak coś innego
Maverik napisał/a:
właśnie obejrzałem to jaxona nie mogę się wypowiadać bo nie miałem nigdy w ręku tego kija waga 8 metrówki jest świetna 290 gr czyli teorytycznie świetny ale nie wiem czy nie odbija się to na jakości blanku i czy nie jest łamliwe
I tu prawdopodobnie masz rację! Ciężar jest niższy ponieważ blank jest cieńszy. Nie wierzę ze w Jaxonie zastosowano materiał z najwyższej półki w takiej cenie.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Tylko że ja Lawdzoj nie szukam spina albo feedera jak byl już miał go kupić to nie inwestowałbym bym w to tyle kasy , szukam poprostu dobrego bata i muszę sie dobrze zastanowić bo na 1 modelu ostatnio się przejechałem.
No fakt może i XT- pro nie jest taki zły wkońcu to najwyższa klasa jaxona.
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Tak, miałem chyba w 2000 roku szczupakowy spinning Jaxon Selekcion 2000. Bardzo fajnie mi się łowiło. Ale przejechałem samochodem.
A wracając do tematu: szukaj coś z "włoszczyzny" Tak mi kiedyś doradził doświadczony spławikowiec. Powiedział coś w tym stylu "Włosi są mistrzami w spławiku i szukaj włoskiego bata......."