Obie podpórki służą do przytrzymywania tyczki by nie wjechała do wody, gdy jest odłożona. Stosuje się też siateczki podobne do miniaturowego podbieraka i są one, moim zdaniem, najlepszym rozwiązaniem bo nie zniszczą na pewno tyczki. A przy pozostałych 2 nie ma pewności.
_________________ Bartek - okręg Olsztyn
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
No właśnie wiem Bartek to nie jest łatwy wybór i trzeba to rozsądnie przymyśleć . Chociaż myślę ze spławik wciagnal mnie na tyle ze raczej jeszcze przy tym zostane. NA 2 batach ktore kosztowaly ponad 300 pln juz się przejechałem , a zdrugiej strony mysle ze cale 2 sezony siedzialem z batem to z tyczką też dałbym sobie radę . Na bata z rybami gdzies kolo 1 kg lub ponad miałem nawet z podbierakiem ogromny problem wyciągnełem tylko jednego kilowego leszcza . A łowiłeś może tym MIstrallem albo trzymałes go w ręce?
Kolega ma tego bata i bardzo poleca. Sam trzymałem go tylko przez chwilę w ręce i powiem Ci, że jest dobrze wyważony i na prawdę lekki jak na ta cenę. Sam przed nowym sezonem zamierzam go kupić.
no ja oglądałem tego mistralla kilkadziesiąt razy i miałem go rękach w sklepie raz no ale po ostatnich zawodach naszła mnie myśl tyczki i zrezygnowałem mam bata 8 trabucco i zawsze będe go miał kosztował mnie 400 zł prawie teraz już nie wydam tyle wole na bata teraz tyka
_________________ "Na lądzie wędkarzy tłum a w wodzie jeden sum"
Ja mam zamiar kupić tyczke to znaczy napewno kupie na nowy sezon jakiegoś Yorka Ja z wojtkiem często jezdzimy razem na ryby Tylko że miejsca w samochodzie brak A z resztą ja mam 13 lat to kto wie czy ja do wody z tyczką nie wpadne jak łapałem na wujka tyczke Colmica za 2 tyś i ciągnąłem rybke tak z 2kg ktora zerwała przypon to mało co do wody nie wleciałem ;]
Mam Amundson 6m. Kij jest dobrze wyważony i dość lekki. Mam go od początku roku i jestem zadowolony. Nie znalazłem nic lepszego w tym przedziale cenowym.
W końcu mam tyczkę Jaxon Crystalis 9,5m i tak na zawodach mogę tylko takim operować (13 lat). Jutro jadę przetestować tą wędeczkę. Na początek wygląda bardzo solidnie. Ale dopiero jutro sie dowiem co i jak. O ile nie będzie padać.
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.