Wysłany: Sob Lis 08, 2008 17:22 Szukam bata 6m do około 200zł
Może ktoś z was, kto łowi na bata, potrafi polecić jakiś konkretny model? Chciałbym dobrą recenzję, bo będę kupował pewnie w internecie, niejako w ciemno, bo nie mam możliwości obejrzenia w sklepach. Na rzekę i wody stojące, rzeka z wartkim nurtem miejscami. Dzięki z góry za pomoc
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Do 200 zł i 6 m myślę, że najlepszym wyborem będzie Jaxon Crystalis Ace m 3-18g, kupiłem go niedawno, ale nie miałem jeszcze okazji nim połowić
Jak na tę cenę jest lekki i komfortowy w użyciu. A tutaj masz recenzje:
http://www.wedkowanie.net...3-18g-vt868.htm
Pozdrawiam
Czesc ja mniej wiecej od roku lowie Misstralem Lexuss 600 jest bardzo lekki sztywny i jak na swoje warunki bardzo wytrzymaly wycholawalem na niego juz wiele ladnych ploci i karasi w tym jednego o wadze 1.1kg oczywiscie nie na klate hihi .Tak ze z czystym sumieniem moge go polecic aha i kosztowal mnie cos ok 150 zl wiec jak na te wedzisko to calkiem przyzwoita cena, Pozdrawiam i (nie)polamania:)
_________________ Wędkarstwo to choroba całe szczeście że nie stwierdzono przypadków smiertelnych
tylko boję się tej firmy, wiem że nie wszystkie jej produkty są takie "sławne", ale jednak aż tyle kasy nie mam żeby ryzykować . Słyszałem też że po roku robi się mięsisty i dość łatwo jest go uszkodzić, ale za to ma spory zapas mocy... Czekam na dalsze opinie, punkcik dla Ciebie
Za tą cenę godny polecenia jest MISTRAL Amundson. Jak na jego wartości użytkowe, to cena jest bardzo przystępna. Na forum był już o nim temat ( http://www.wedkowanie.net...dson-vt2731.htm ). Trzymałem już ten kijek i powiem szczerze, świetna wędka.
Ja też zastanawiałem sie na kupnem tego kija bo słyszałem o nim sporo dobrych opinii oraz jego parametry i przystępna cena przypadły mi do gustu ale jednak chyba kupie sobie pierwszą tyczke http://www.allegro.pl/ite...rier_w_24h.html i raczej będzie to jaxon crystalis bo moim zdaniem jako pierwsza tyczka na sezon czy dwa się nada. Jeżeli nie jesteś zrażony do jaxona i zainteresowałeś się wyczynem to moge ci go polecić mój kuzyn właśnie ją zakupił mówił że jest dobra i ja chyba też to zrobię . POZDRO . Jeżęli jednak chciałbyś kupić tyczke musisz jeszcz dorzucić troche hajsu hyh . Sprawdz jeszcze jakieś baty z trabucco to też dobre kije i mają ciekawą ofertę.
trabucco oglądałem, ale nikt nie miał, albo nie chce się podzielić opinią, nie będę w ciemno kupował... na tyczkę mnie nie stać jak na razie i nie wiem czy mi się spodoba Dobra tyczka to wydatek min. 500zł + osprzęt Kurczę 6m mistrall kosztuje 196 zł, a 7m w promocji 210 zł To też kuszące, ale chyba szóstka będzie łatwiejsza w operowaniu...
Ja przeważnie miałem baty 7 m i jeśli kupisz bata trabucco nie powinieneś się na nim przejechać zapytaj może jeszcze Maverika on mi polcał bata trabucco bo ma takiego tyle żę 8m . Ja jakieś 9 miechów temu kupiłem sobie winnera logic za 259 zł. Na pierwszy rzut oka wszystko elegancko bacik laciutki szybki ładnie trzyma rybę ale po 2 godzinach łowienia skruszyl mi sie w rękach i teraz zamiast 7 m jest 5,5 m. Więc kupuj z rozsądkiem . Możesz też sprawdzić jaxona crystalisa też dobra węda, znajomy mojego wujka łapie nim już drugi sezon i nienarzeka z tego co pamietam on ma chyba 7 m.
Tylko nie wiem czy jaxon ci odpowiada bo mi szczerze mówiąc niebardzo
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Trabucco jak najbardziej polecam gdzieś tam był artykuł o tym bacie nie pamiętam nazwy i ceny ale mój 8 m bacik trabucco spisuje się świetnie i nie jest kruchy.
_________________ "Na lądzie wędkarzy tłum a w wodzie jeden sum"