Poprzedni temat :: Następny temat
Feeder vs. Karpiówka
Autor Wiadomość
sandacz 
Płoć
spinnerman

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 11:01   Feeder vs. Karpiówka

Mam taki właśnie problem co wybrać.Do tej pory na grunt łowiłem starymi teleskopami hehe oraz na spinningi szczupakowe :lol: ale nadszedł czas by to zmienić. Będę łowił przede wszystkim nad jeziorami na koszyczek liny,leszcze, płotki ale czasami na ciężarek jakieś karpiki,może sie zdarzyć że wybiorę się na nockę na węgorza i sandacza, czy z żywcem na szczupaka. . co do moniaków to około 150 zł, chociaż kusi mnie (jeżeli oczywiście kupie feedera) Feeder Dragon Mystery, bo mam spining z tej serii i jest bardzo fajny... feeder podobno tez jest sztywny a to dla mnie podstawa bo nie potrafię łowić na jakieś witki. Nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam tu też o kołowrotek. Myślałem o Dragonie maximie, bo przy spiningu sprawuje się ok, a i przy gruncie miał epizod. Schimano nigdy mnie nie urzekły może dlatego że nie miałem okazji połowić na lepsze modele. czekam na odp :)

Postaraj się pisać poprawnie-mod

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 20:29   

Jeżeli masz zaufanie do dragona i odpowiada Ci ten feeder to go bierz. Jednak łowienie metodą DS różni się od typowych zasiadek karpiowych. Jeżeli łowisz ryby które wymieniłeś i nastawiasz się raczej na średnie i mniejsze karpie to feeder jest idealny. Natomiast na duze prosiaki lepiej zaopatrzyc sie w tęższy sprzęt.
Kołowrotek napewno będzie się nadawał. większośc kołowrotków spinningowych sprawdza się przy feederze.
Co do finansów to radzę poczekac i przyskładac na taki sprzęt który Ci pasuje.
Wracając jeszcze do tematu kołowrotków: choc sam nie jestem zwolennikiem kołowrotków shimano to mogę z czystym sumieniem polecic ich tansze modele bardzo fajnie się spisują przy feederach no i oczywiscie mają ogromny +, cenę~!!! :]

bielik 
Ukleja

Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 21:40   

jesli chcesz lowic lechy plocie kup ds. ja ostatnio na karpiowke lapie i powiem ci szczerze nie ma frajdy gdy sie ciognie lecha no chyba ze mialby ze 3kg to wtedy tak wiec lepiej posiedziec z feederkiem i jest zabawa sam musze cos kupic osobiscie mysle nad mikado evergreen albo ultraviolet wydaja sie ciekawe moze ktos ma???? co do kolowrotkow mam shimano catane 2500 sprawuje sie elegancko :lol:

sandacz 
Płoć
spinnerman

Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 16:05   

dzieki za odpowiedzi :)

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 17:46   

bielik napisał/a:
mysle nad mikado evergreen albo ultraviolet

Mikado robi bardzo dobre kije.... to znaczy wiem ze robiło bo sam mam kilkuletnie kije mikado w nienruszonym stanie :> Te które wymieniłeś są stosunkowo nowe jednak krażą o nich dosyc przyzwoite opinie(zwłaszcza ultraviolet). Porównując mowe produkty mikado do starszych serii są trochę "okrojone" jednak jeżeli chodzi o średnią półke cenową to mikado nadal jest w czołówce. Smiało możesz zakupic mikado z pewnością ci posłuży parę ładnych sezonów.

bielik 
Ukleja

Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 18:30   

gosciu ze sklepu mowi ze ultraviolet czesto reklamowali. polecal evergreena albo golden musze cos kupic chyba raczej postawie na mikado bo z shimano to za drogo wyjdzie

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 18:46   

Myślę ze będziesz zadowolony. Ja co prawda łowię shimaniakiem ale wcześniej łowiłem mikado :P kijek nadal jest używany przez mojego syna.

Lisek 
Szczupak
pstrąg

Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 18:56   

O wędkach Mikado krążą dość pochlebne opinie :)

Odpowiedz do tematu