Witam to mój pierwszy post na forum
A więc mam problem z kupnem wędziska.
Łowie już jakiś czas (2 lata) i pojawiła się "dziura" w moich zbiorach
Poszukuje wędki hmm w miarę uniwersalnej tzn będę chciał nią łowić przeważnie okonie (metoda gruntową, łowienie z falochronu, rzuty do morza - może ktoś był w Świnoujściu - Stawa młyn itd, oraz na kanale ) Wędkę tą chciałbym także wykorzystać do połowu węgorza. Myślałem nad jakiś freeder-em A mianowicie:
Jęsli chodzi o feedera to polecam Ci Kongera Avaiator 390/150 lub 180 gr wyrzutu. Wędka naprawde jest świetna. Mam 2 150 gr i 180 gr wyrzutu . Innej wędki (feedera) niechce
Jęsli chodzi o feedera to polecam Ci Kongera Avaiator 390/150 lub 180 gr wyrzutu. Wędka naprawde jest świetna. Mam 2 150 gr i 180 gr wyrzutu . Innej wędki (feedera) niechce
Oj Michał, gwarantuje Ci ze zechciałbyś gdybyś połowił kilkoma innymi feederkami np. Browninga lub Mitchella
Mimo wszystko biorąc pod uwagę niskobudżetowe modele to, Aviator jest ciekawa ofertą ale proponowałbym z nieco mniejszym c.w. Bardzo dobre były Mikado, ale trudno mi powiedzieć jak te nowe modele się spisują. Starsze były i nadal są nie do zajechania
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Czarny, z tych wszystkich które podałeś proponowałbym do 90g i nieco dłuższy nawet 4m+. Nie wiem jak będzie się sprawdzał w morzu bo nie łowiłem w morzu, ale kanał czy rzeka a nawet jeziorko możesz śmiało obłowić tym kijem. Z opisu wychodzi na to że, będzie to Konger Carbomaxx ale poszukaj dłuższego
Tylko hmm taka sprawa że będę łapał bez koszyczka zanętowego (wiem ze freeder polega na tym żeby był ten koszyczek ) Po prostu będzie ciężarek i haczyk Dlatego myślałem najbardziej nad Jaxonem Tylko coś ostatnio te wędki nie cieszą się dobrą opinią
Feederem nie musisz łowić z koszyczkiem, równie dobrze możesz łowić z ciężarkiem. Feeder ma większy zapas mocy abyś mógł łowić ewentualnie z koszyczkiem
Czarny, wędka ma do 90g to znaczy że maksymalny ciężar wyrzutu to 90g, z sygnalizacją brań ma to niewiele wspólnego choć zazwyczaj każda ze szczytówek z kompletu jest opisana jaki ma c.w. Szczytówkę dobierasz do ciężaru zestawu, do odległości na której łowisz oraz do miejsca na którym łowisz a także do tak może banalnej rzeczy jak pogoda.