Witam wszystkich czy używa ktoś kijów Konger Carbomaxx Tele Feeder 360/80 lub Konger Carbomaxx 360/90 i 360/120???
Który z nich by był lepszy na płynącą wodę tzn.Wisłę
proszę piszcie!!
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Specjalistą to ja nie jestem, ale wydaje mi się, że feeder teleskop to kiepski pomysł. Z gruntu może wskoczyć ładna rybka, a teleskopy mają gorszą akcję od składów. I jak na Wisłę to wydaje mi się, że ten cięższy, bo 80gram w dużym uciągu może okazać się za mało.
Kolega ma rację skałdy są leprze - ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.
Na Wisłę powinien przeważnie wystarczyć ciężarek 70-80g więć wędka o CW do 90g będzie dobra, tylko jak trochę pokropi i będzie trzeba założyć cięższy ciężarek (tutaj przydało by się węzisko o CW do 120g) - w zależności, gdzie i jak będziesz łapał taki dopasuj sobie zastaw.
Z tego co czytałem to wędkarze, którzy mająte kongerki to są z nich zadowoleni, choć trzeba przyznać że do "uroczych" wędzisk nie należą.
Posiadam owego kongerka z tym, że składowego i póki co jestem zadowolony. Ja łowię na mniejszej rzece jaką jest Noteć i 120 gram wyrzutu jest tak na styk więc myślę, że na Wisłę co najmniej 120g jak nie więcej.