Zapraszamy niezarejestrowanych do rejestracji.Rejestrując się dołączasz do naszego wędkarskiego grona i masz możliwość brania aktywnego udziału w dyskusji na temat pięknego sportu jakim jest wędkarstwo. Możesz również dodawać zdjęcia swoich okazów do galerii, gdzie będą one oceniane i komentowane.Jeśli forum Ci się źle wyświetla - zwiększ rozdzielczość ekranu. W przypadku wyświetlania forum na Laptopach mogą pojawić się niedoskonałości w wyglądzie górnego panelu.

Panel użytkownika
    Zarejestruj się

» Forum Wędkarskie - Wędkarstwo » Sprzęt wędkarski » Wędziska » Odległościówki » Wedka odległościowa do 200zł

Poprzedni temat :: Następny temat
Wedka odległościowa do 200zł
Autor Wiadomość
Jarek 
Szczupak
5 lat stażu :)

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 11:46   Wedka odległościowa do 200zł

Tak więc...
Mam zamiar kupić w tym roku wędkę odległościową, i mam wypatrzone dwie sztuki.

Shimano Catana BX Trout GT 4,2m 15-20g
http://www.fishing-mart.c...p219-k3223.html

Cormoran MATCH MASTER TRi 4,2m 10-20g
http://www.fishing-mart.c...p734-k5453.html

Powiem szczerze że nie wiem którą wybrać - skłaniam się bardziej do Cormorana, ale nie jestem jeszcze pewien. Wędką którą zakupię będę łowił przede wszystkim na jeziorach i stawach, a rzadko na rzece. Ryby które mam zamiar łowić to leszcze, liny, płocie, wzdręgi, okonie.

Co sądzicie na temat tych dwóch wędek? A może macie jakieś inne propozycje?
Wędka musi być teleskopowa, oraz nie może kosztować więcej jak 200 złotych.
Konger Black Tiger Spin 2,70m 10-35g
Robinson GT Spinner 2,70m 10-30g
Bo słuchajcie i zważcie u siebie, że kto nie zjadł ryby ni razu, nie zazna spokoju w Niebie!

artek 
Płoć
artek

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 13:18   

Witam.Polecam Ci odległościówkę,którą ja posiadam.Jest to Mikado Ultraviolet Match dł.4,2m,cw do 25g.Kij bardzo lekki,polecam.W tej cenie się zmieścisz.Dużo się słyszy opinii,że seria Ultraviolet to bardzo udana seria,przynajmniej do metod spławikowych.Pozdrawiam.

lechuss18 
Sandacz

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 14:12   

Jarek a może coś takiego http://allegro.pl/item571...3_60m_5_25.html co prawda nie miałem styczności z tą wędką ale wydaje mi się że to ciekawa propozycja.

Jarek 
Szczupak
5 lat stażu :)

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 14:24   

Artek, dzięki, ale musi być to teleskop.
Lechuss18, wolałbym coś na kształt tych wyżej wymienionych, coś z dłuższym dolnikiem, c.w. do 20g i długość 4,20cm. Ale dzięki za propozycję.

Nie miał nikt może styczności z tą Cataną?
Konger Black Tiger Spin 2,70m 10-35g
Robinson GT Spinner 2,70m 10-30g
Bo słuchajcie i zważcie u siebie, że kto nie zjadł ryby ni razu, nie zazna spokoju w Niebie!

Hubutek 
Ukleja

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 22:54   

Witam wszystkich wędkarzy. To mój pierwszy post na tym forum i chciałem właśnie "na dzień dobry" prosić doświadczonych wędkarzy o poradę dotyczącą zakupu wędki tak jak w temacie, czyli "wędka odległościowa do 200 zł" lub w okolicach tej ceny. Posiadam już wędkę Jaxon Digital Match 390/20. Ciężar wyrzutu to 5-20g. Potrzebuję wędkę o długości około 4,5 m i o ciężarze wyrzutu powiedzmy 5-30g. Wędka będzie wykorzystywana głównie na stawie i czasami na rzece o spokojnym nurcie do połowu karpia, leszcza, karasia, płoci i innych ryb o nie dużych rozmiarach. Z tej wędki jaxona, którą posiadam jestem zadowolony ale chciałbym posiadać wędkę właśnie o tej mniej więcej długości (4,5m) i koniecznie o większych przelotkach jak w jaxonie (mały stoper bodajże o średnicy 1,5 mm nie przejdzie przez przelotkę na szczytówce). A dlatego o większych przelotkach bo jak zaczną drzewa pylić (chyba lipa) to mi żyłka przez te przelotki nie przejdzie z tymi białymi paprochami co siadają na wodzie i co oblepiają żyłkę. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i wskazówki. :)

Nikt nie jest mi w stanie doradzić ?

borys 
Szczupak
NADWORNY GLĘDA

Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 22:23   

Za ok 200 złotych kupisz odległościówkę Browninga z serii Ambition. Nie jest to niestety wędka 4,5m ale 4,2m, ale mimo wszystko bardzo przyjemny kij i ze świetnego materiału zrobiony. Co do przelotek niestety musisz się z tym pogodzić, że odległościówki mają takie a nie inne. Musisz czyścić żyłkę co jakiś czas, a dodatkowo pewnym rozwiązaniem problemu powinno być nasączenie żyłki woda z płynem do mycia naczyń co z pewnością spowoduje szybsze zatapianie żyłki a tym samym mniejsze ryzyko zabierania paprochów na żyłkę.

Hubutek 
Ukleja

Wysłany: Pią Cze 26, 2009 11:04   

borys, dzięki wielkie za pomoc.

» Forum Wędkarskie - Wędkarstwo » Sprzęt wędkarski » Wędziska » Odległościówki » Wedka odległościowa do 200zł
Poprzedni temat :: Następny temat