Wysłany: Wto Sie 26, 2008 11:12 Pomoc w wyborze wędki
Hej.CHciałbym kupic wędkę karpiowo gruntową.Wybrałem sobie 2 modele które mnie interesują(głownie łowie na stawach):
DRAGON MYSTERY XT PRO CARP 3.90 M 2.5 LBS
lub
Shimano Alivio BX Specimen 3,6m 3lb
Z góry dziękuję za pomoc
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Bierz Shimano-mam 2 sztuki alivio i mam też 2 kijki Dragona i powiem tylko tyle-Dragona wędka niema podejścia do Shimano.Shimano dużo lepiej pracuje w trakcie holu ryby!
Witam.
Miałem podobny dylemat i wybrałem Dragona ze względu na konstrukcję wędziska:
Rdzeń węglowy o sztywności 24mln PSI następna warstwa nośno-wytrzymałościowa z włókien węglowych (24mlnPSi), dalej warstwa grafitu (30mln PSI), UST Wooven Carbon (warstwa ochronna) i na końcu splot wzmacniający z kompozytu XT.
Uważam że jest to leprzy kijek od Shimano Alivio BX Specimen, który jest w kategori ekonomic. Blank wędziska wykonanyj est z „Biowłókna i węgla XT30 i posada grafitowy uchwyt do kołowrotka i przelotki Shimano typu „N”. Dodatkowo ma czarny "agresywny" kolor:)
Witam.
Miałem podobny dylemat i wybrałem Dragona ze względu na konstrukcję wędziska:
Rdzeń węglowy o sztywności 24mln PSI następna warstwa nośno-wytrzymałościowa z włókien węglowych (24mlnPSi), dalej warstwa grafitu (30mln PSI), UST Wooven Carbon (warstwa ochronna) i na końcu splot wzmacniający z kompozytu XT.
Uważam że jest to leprzy kijek od Shimano Alivio BX Specimen, który jest w kategori ekonomic. Blank wędziska wykonanyj est z „Biowłókna i węgla XT30 i posada grafitowy uchwyt do kołowrotka i przelotki Shimano typu „N”. Dodatkowo ma czarny "agresywny" kolor:)
Porównałeś 2 wędki opinie swoją oparłeś na konstrukcji,a ja znowu porównałem te 2 wędki na pracy w trakcie holu ryby i ich wytrzymałości.Mi z Dragona lakier popękał i poodpadał a niebyła to wada fabryczna ponieważ kupiłem te dwie wędki oddzielnie w innych sklepach i innych miastach.