Witam wszystkich forumowiczów!
Mam pytanie odnośnie tego rodzaju wędzisk.Jakie kije Wy stosujecie do tej metody łowienia.Prosiłbym o konkretne modele gdyż przymierzam sie do zakupów w tym kierunku
Pozdrawiam wszystkich!
Napiszcie jeszcze coś odnośnie długości wędziska.Zaznaczam że łowiskiem będzie staw lub jeziorko
Bo karpiówka jest na karpia ale to nie znaczy, że nie nadaje się do połowów innej ryby. Karpiówki z powodzeniem stosuje się do połowów i sandacza, i szczupaka, i nawet suma.
Dłuższe wędzisko przyda Ci się, jeśli będziesz chciał wsadzić żywca poza pas trzcin /jeśli to nie będzie 10 m. / lub w jakieś konkretne miejsce. Myślę, że jak na żywcówkę to od 3,00 do 3,60 max.
Sam mam ochotę kupić jakieś karpiówki na sandacza /żywiec, martwa/.
Witam !
Ja mam wędzisko Rhino Xtra Allround 150 150g wyrzutu 3.60 i stosuje ja na żywca i jako gruntówkę na karpia . Wędzisko bardzo dobrze sie sprawdza przy duużych rybach i ma świetną prace , dobrze amortyzuje gwałtowne szarpnięcia duużej ryby. Ale myślę że te wędzisko które chcesz kupić będzie dobre na żywca.
POzdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Ryan Wto Mar 18, 2008 17:57, w całości zmieniany 1 raz
Na pewno firma to dobrze przemyślała, poza tym przy teleskopach nie może być więcej przelotek niż składów bo tego wymaga konstrukcja, chociaż niektóre teleskopy na szczytowym składzie mają dodatkową przelotkę ruchomą.
Mój "Mikado" 3,80 ma 6 składów i 6 przelotek, sprawuje się dobrze chociaż rzadko go używam.
Ten "Cormoran" z aukcji ma 3,60 tylko fotka jest 3,30.