Poprzedni temat :: Następny temat
wedziska jaxona
Autor Wiadomość
szczepan2709 
Ukleja

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:51   

Darson może ty łowić nie potrafisz dlatego szczytówki łamiesz
Radzę nie tworzyć złych nastrojów na forum, tym bardziej, że nie ma do tego powodu GrzegorzM
Czy to było potrzebne? Darson

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 21:55   

Co się dziwić :) Nie można sie spodziewac cudów za małe pieniądze.Byłem naprawdę zaskoczony bo też wcześniej łowiłem na spinning jaxona i dosyć sie fajnie nim łowiło ale... stoi złamany. Ten feederek to jakieś nieporozumienie.Na to wygląda że szczytówka którą założyłem miała źle wyprofilowany "wtyk".No ale jak wytłumaczyć to że sie wygięła :?: :|

Darson 
Lin

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 00:41   

Nie jestem geniuszem wędkarstwa, ale jak kupiłem spina shimano Nexavę ( za gruby uchwyt) to jakoś nie łamie sie jesienią przy mrozie. Szczepan2709 nie musisz tak kolorowo pisać, nie często mi się zdarza coś przeoczyć. :P Przeczytaj dodatek do postu przed swoim. :) borys, wiesz jak pewnie to można tłumaczyć, że Jaxon poprostu jest lipny. Idzie na masówkę, a oszczędza na materiale. Poza tym gdyby nie było z nim tak źle to by ten temat się nie pojawił. :lol:

Marcin_Gda 
Szczupak

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 07:40   

Też miałem spin Jaxona i przy rzucie złamała mu się szczytówka :( Teraz jaxon idzie na znak firmy i tylko za to kase bierze a sprzęt jakością jest równy temu z bazaru.

zanderek 
Moderator

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 10:17   

Ja osobiście nie używam wędzisk Jaxona ze względu na ich podatność na uszkodzenia.Znam jedną osobę która wędkuje spinningiem tej marki (tylko z powodu tego ze niestać go na nic lepszego) i nie będę używał epitetów jakie słyszałem z jego ust na temat tego kija.Według mnie lepiej jest dołożyć troszkę kasy i kupić wędzisko jakiejś lepszej firmy.
Z Jaxona to używam tylko woblerów bo kilka egzemplarzy znalazłem w ich ofercie które się sprawdziły.

Kusti 

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 14:54   

Panowie, wędki, kołowrotki czy inne przedmioty, zarówno te z najwyższej półki jak i te tańsze, zawsze znajdą swoich przeciwników jak i zwolenników. Gdyby tak nie było, pewne produkty przestałyby się sprzedawać. Ja od tego sezonu postanowiłem kupować rzadziej ale lepiej. Czy jednak lepiej to też oczywiście pojęcie względne.
Posiadam najnowszą bolonkę za ponad 550 zł i jestem z niej zadowolony - nawet bardzo ale kiedyś, kiedy wydawało mi się, że wędkarstwo to tani sport/hobby kupowałem wędki Jaxona, Robinsona w cenie 70 - 80 zł i też byłem zadowolony. Czemu :?: Bo wydałem mało a robiłem to co lubię, czyli łowiłem tym czymś ryby. Teraz moje wymagania jak i rozeznanie jest nieco inne więc zastanowię się wiele razy zanim coś kupię i już zdaję sobie sprawę, że warto poczekać i odłożyć więcej kasy abu kupić coś dobrego. Oczywiście dla mnie to dobre nie musi być dobrym dla kogoś innego gdyż każdy ma inne potrzeby, inną rękę do wędkowania i inną mentalność.
Oczywiście gdyby było mnie stać to napewno nie kupowałbym sprzętu produkowanego w naszym kraju ani w w/w Tajwanach, Chinach itp. Tam nigdy nie będzie takiej solidności jak w krajach, gdzie na jakość stawia się przede wszystkim a nie na ilość. No coż, stać mnie niestety narazie na to co mam i to właśnie musi mi wystarczyć.

Qba
Sandacz

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 20:31   

Kusti napisał/a:
Teraz moje wymagania jak i rozeznanie jest nieco inne więc zastanowię się wiele razy zanim coś kupię i już zdaję sobie sprawę, że warto poczekać i odłożyć więcej kasy abu kupić coś dobrego

Na tym właśnie polega wędkarstwo również :D Na odpowiednim poznawaniu sprzętu i pozniejszej dobrej selekcji przy zakupie :P Ja sprzętu zdążyłem troche poznac w swoim krótkim życiu i mam wiadomosci na temat duuużej ilosci sprzętu spinningowego na polskim rynku :P Sam nie posiadam moze jakichs fantastycznych wędke, ale wieloma łowiłem i wiele znam dobrze z opini znajomych ;) Jaxon tak jak mowie, zszedł na psy. Mam jednego pickerka, właściwie ma go moj ojciec, jaxona, kupiony już chyba z 5 lat temu (pierwszy picker ojca) i powiedział, ze na nic go nie zamieni, bo on ma te wszystkie węglówki pod sobą. Faktycznie łowi sie nim bezbłędnie, chociaz to zwykły szklak.

Disaster 
Płoć

Wysłany: Czw Sie 23, 2007 21:55   

Ja mam Federka Jaxona i nie narzekam...jest miodzio leciutki i to na niego wyciągałem moje największe okazy...
tylko, że ta wędka ma już 7 lat...

Jaxon Selection 2000- IM7 Graphite Fibre
3.30m wyrzut 30/60

na wędeczke nie narzekam...no i jestem jeszcze młody to na taką uzbierałem sobie :D kosztowała 280zł :wink:

marewel 
Ukleja

Wysłany: Czw Sie 23, 2007 22:42   

Sam ma federa jaxona,szczytowa akcja to jest to co lubie.Moze i spinningi jaxona sa slabe ale za to nie takie grube i ciezkie jak mikado.Teraz niech ktos mi powie ze polamal tego jaxona
http://www.allegro.pl/ite...ysylka_0zl.html
jaxon spining xt pro 2,9m 10-32gr

Marcin_Gda 
Szczupak

Wysłany: Pią Sie 24, 2007 08:36   

marewel, ja cie troche nie rozumiem porównujesz jaxona wyższej półki do mikado niższej półki.Wiadomo może będzie lepszy ale nie powiedziane, a gdybyś tak porównał mikado tej samej ceny ??boisz sie tego że jaxon przegra?? wiele osób narzeka na jaxona i w tym ja bo już dwa jego kije połamałem i to na bzdurnych rzeczach typu trawa :shock: Mówisz że spinningi mikado są grube?? :lol: to chyba nie wiesz co mówisz.Mam mikado i nie tylko z tym mikado miałem do czynienia i są o wiele cieńsze od jaxona (który jest właśnie gruby)

Odpowiedz do tematu