Poprzedni temat :: Następny temat
wedziska jaxona
Autor Wiadomość
jaxon-team 
Ukleja
jaxon

Wysłany: Sro Paź 03, 2007 14:53   

.....kazy musi dopasowac kije do siebie ,, ja uzywam tylko jaxona i mikado mam jeszcze jeden kij ,,,,łapie juz długo i nie nazekam ,,,,zobaczcie moja galerie tam jest moj sprzet ...

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Pike 
Płoć

Wysłany: Czw Paź 04, 2007 02:23   

Witam. Jest jakaś moda na gardzenie sprzętem Jaxona. Powiem tak: przerzuciłem trochę sprzętu, w tej chwili mam 6 spinningów (moim zdaniem to optymalna liczba) i jedną z moich ulubionych szczupakowych wędek jest Jaxon XT-Pro 2.6m do 32g wyrzutu. Piękny kij - nieprawdopodobne właściwości rzutowe; cholernie mocny i szybki, a pracuje już na kilogramowym szczupaku; to jedyny kij za około 200zł, w którym przelotki wytrzymują plecionkę PowerPro - źle się czuję, gdy nie mam go pod ręką, a posiadam cztery szczupakowe spinningi z wyższej niż ta półki: Team Dragony - 2.7m do 25g, 2.4m do 42g, 1.98m do 70g (pod multiplikator) i HM-a Pike. Nie ustępuje im bardzo, po prostu jest trochę inny, polecam z czystym sumieniem.

GLOTOX 
Sandacz
GLOTOX

Wysłany: Czw Paź 04, 2007 07:19   

Stare serie JAXONa były bardzo dobre. Używam karpióweczek już chyba z 6 lat i wszystko jak na razie jest OK ;)

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 00:17   

Ja miałem odległościówkę jaxona dopóki ojciec mi jej nie podprowadził. Oj leciwa jest i ciągnie ładne leszcze i karpiska!
Niestety nowe produkty mnie trochę rozczarowały!

Pike 
Płoć

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 02:00   

Pisałem już gdzieś, że niebardzo znam się na karpiowaniu, ale posiadam dwie wędki Team Dragon Silver Edition Carp. W tym sezonie widziałem na łowisku wędkarzy, którzy pokupowali sobie karpiowe Jaxony, z tych po sto parę złotych. Miałem je w rękach i wyglądało to przyzwoicie - ciężkawe, ale robiące wrażenie równie solidnych jak moje. Jak to tam zachowywałoby się na dużej rybie - nie wiem. Widziałem hole dwukilogramowych karpii, więc trudno ocenić ;)

jaxon-team 
Ukleja
jaxon

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 16:29   

ja mam 2 karpiowki jaxona mozna je zobaczyc na zdjeciach w mojej galerii,,,, najwieksza zlowiona na te kije to karp ok 6 kilo ładnie pracuje ale lepiej by pracowała na wiekszej sumy i te inne ,,,,, moze to nie ryba ale kiedys przez przypadek wyciagnołem opone od malucha cała z mułem domyslacie sie ze wazyła nie mało ,,,,tak z odległasci ok 60 metrow ,,,myslałęm ze jakis wrak statku ale kij nie pekł,,,,dawał rade,,,, ja mam bardzo dobre zdanie o kijach jaxon

Migacz28 
Ukleja

Wysłany: Sro Sty 23, 2008 22:52   

borys napisał/a:
Kup sobie Mikado nie będziesz żałował. Ja kupiłem mojemu synowi feedera Jaxona i całe szczęście że wziąłem go do przetestowania bo pewnie chłopak wymagał by leczenia po wędkowaniu :) Po każdym zarzuceniu wypadała szczytówka. A po zakończeniu nieszczęsnego wędkowania szczytówka dziwnie zmieniła linię :| wykrzywiła się jak mongolski łuk i nie wróciła do poprzedniego stanu.

Niestety muszę to potwierdzić miałem ten sam problem z tą wędką :( , dlatego teraz nie kupię już na pewno Jaxona, natomiast mam jednego spina tej firmy i nie mam żadnego zarzutu do tej wędki.
pozdr

babz86 
Sandacz

Wysłany: Czw Sty 24, 2008 14:02   

Mam sklepik wędkarski, sprzedałem dużo kiji jaxona serii orion carp, zero reklamacji produkcja tego modelu została wstrzymana, a klijenci pytają o ten model.Sam łapie pstrągi na mikado lexusa pare lat ,bez zastrzeżeń.Używam też kija jaxon astral long cast 3.90 jako spining, efekt ,sandacz 7.20,92cm, okonie 35-42cm około 70szt, więc te kije jaxona takie złe nie są. Mam też kije shimano ,dragona,greysa i je używam, na każdą rybe i wode inny patyk. Reasumując nie plujcie na jaxona bo to nie jest taki syf,są gorsze.Pozdrawiam. :papa:

Odpowiedz do tematu