Poprzedni temat :: Następny temat
wedziska jaxona
Autor Wiadomość
gacenty1991 
Ukleja
spining

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 21:39   wedziska jaxona

co myślicie o wedziskach jaxona i czy zakupilibyście wedziska tej firmy mając do wyboru firmy takie jak mikado?

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
lesiu1111 
Sandacz

Wysłany: Wto Maj 22, 2007 09:21   

Miałem do wyboru jigówki Mikado i Jaxona. Mikado są sporo droższe, pewnie lepsze, ale zakupiłem sobie Orion Jig Spin 3-18g (nota bene Orion to seria wędek i dość dobrej opinii i umiarkowanej cenie, ale niestety seria została już zakończona i ciężko znaleźć ostatnie jej sztuki) i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony.

Niedługo kupie sobie federa i myślę, że nie będę na niego wydawał więcej niż 120pln, bo jestem dopiero początkujący i zapewne będę szukał coś z Jaxonów, bo inne firmy pewnie lepsze, ale też i sporo droższe.

Podsumowując, moim zdaniem oczywiście: Jeśli jesteś początkującym w wędkarstwie to Jaxon będzie dobrym wyborem ze względu na niewygórowaną cenę, a i komfort łapania nie należy do najgorszych na rynku.

spiningista 
Płoć
Lowca Essoxów!!

Wysłany: Wto Maj 22, 2007 11:04   

Ja bym wybrał w ciemno Mikado, za samą nazwę. Mają dobre kije i nie łamliwe!! To jedyna firma, która wypuszcza na rynek tak dużo modeli wędzisk!!
A Jaxon jak to jaxon syf i tyle, miałem parę wędek tej firmy (same węgle) i wszystkie mi pękły! A Mikado ani jeden!! I mowa tu o spiningach.
pzdr.

Marcin_Gda 
Szczupak

Wysłany: Wto Maj 22, 2007 12:50   

Ja w sobotę zakupiłem sobie właśnie nowy kij i postawiłem na mikado.Spisuje sie rewelacyjnie leciutki,wytrzymały,dobrze leży w łapie i bardzo czuły.Kupiłem go z serii Mikado Golden Bay mam kij o wyrzucie 5-25g ale są też lżejsze ;)

spiningista 
Płoć
Lowca Essoxów!!

Wysłany: Wto Maj 22, 2007 16:03   

anonim14, napisz coś wiecej o tym kijku!!
I napisz jak sie spisuje na rybce!!
pzdr.

Marcin_Gda 
Szczupak

Wysłany: Wto Maj 22, 2007 16:19   

No co tu więcej pisać :D kijek tani ale nie ma co sie przejmować gdyż cena do jakości jest na prawdę super(kosztuje około 105zł).Kijek może wydawać sie sztywny ale tak nie jest każde pukniecie okonka czuć.Przy holu zachowuje sie bardzo dobrze.Wczoraj trafił się na nią pierwszy okoń i nie powiem bo pierwsze puknięcie leciutkie jak diabli było czuć po czym uderzył ;) kijek na pierwszy rzut oka wydawać sie może mało wytrzymały co jest kompletną bzdurą :) wiozłem go w bagażniku samochodu po tym jak wysiadłem to zobaczyłem że leży na nim skrzyneczka wędkarska, plecak a szczytówka jest mocno wygięta o siedzenie przy czym była mocno nagrzana co niby dla węglówek jest złe ponieważ wtedy uderzeniem o coś wędką może sie skończyć złamaniem ale ta trzyma sie dobrze, zero jakichkolwiek śladów.Rękojeść korkowa i dolnik jest wykonany bardzo dobrze i solidnie.Przelotki także są bardzo trwałe.Wędka jest 2-częściowa i przy składaniu jej wydaje sie że mocno te dwie części nie będą siedzieć ale spróbujcie później wyjąć ;) (radze mocno nie wkładać gdyż później nie wyjmiecie) :D

lesiu1111 
Sandacz

Wysłany: Wto Maj 22, 2007 17:04   

Z węglakami radziłbym mimo wszystko ostrożnie się obchodzić. Każde kolejne puknięcie czymkolwiek twardym kijek to późniejsze ryzyko złamania. Szkoda byłoby nowego kijka żeby z własnej winy pękł :( .

Qba
Sandacz

Wysłany: Wto Maj 22, 2007 19:24   

Jaxon to syf, a Mikado można kupić i tańsze modele ;) za 105zł kupiłem Mikado Matrix 888 Ultra Light i jestem baaaaaaaaardzo zadowolony ;)

spiningista 
Płoć
Lowca Essoxów!!

Wysłany: Sro Maj 23, 2007 02:25   

anonim14, to gratuluje kija!!
A żeby ci sie nie stało nigdy nic takiego że nie możesz wyjąć jednej części z drugiej to posmaruj te elementy świecą!! I ładnie parę razy powkładaj i powyciągaj!! i będzie git, ja tak zawsze robie!
pzdr.

nowi234 
Płoć

Wysłany: Sro Maj 23, 2007 15:44   

Jaxon to syf jego tyczki mają zwisy ja mam ale chce zmienić te wędzisko na nowe nie opłaca się kupować z tej firmy lepsze są mikado :lol:

Odpowiedz do tematu