Przyznam się że obrotówki są najmniej używaną przeze mnie przynętą. Nie jestem pewien jakości tych obrotówek. Kupując kiepskiej jakości przynęty możesz bardzo szybko zniechęcić się do spinningu.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Nie koniecznie w sklepie, ale jak już chcesz wydać kasę na obrotówki to jakieś sprawdzone D.A.M, Mepps,Aszychminki itp. Nie są tanie ale pracują pewnie i tym samym są skuteczne
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Ostatnio zmieniony przez borys Wto Sie 19, 2008 12:31, w całości zmieniany 1 raz
Borys ma racje co do pracy. Ewentualnie błystki Jaxona są niezłe i tańsze niż wspomniane damy i meppsy. Chodzi o to żebyś nie musiał "ciągnąć jak głupi" tej błystki. Ona musi pracować przy niewielkim tempie ściągania.
Natomiast co do wyboru przynęty myślę że obrotówka będzie lepsza na początek, kiedy brak będzie czułego kija i umiejętności zacinania... Generalnie z każdym sportem jest tak że trzeba płacić za jakość. Albo chcesz mieć dużo przeciętnych przynęt, albo kilka naprawdę dobrych. Ja zacząłem spinning od 3 błystek Dama, nr 2 i 3 ( kolor okoniowaty i srebrny).
dziś zakupiłem 3 obrotówki na okonia czerwono srebrna <paski> żółtka taki jaskrawy i czerwona z srebrnym ale troszkę inna niż pierwsza w środę idę na okonie wiem gdzie są
_________________ PRZEPRASZAM ZA BŁĘDY I PROSZĘ MNIE POPRAWIAĆ