Wysłany: Sob Lis 10, 2007 18:03 Przypon na szczupaka...
Trzy lata temu łapałem szczupaki i za przypon stosowałem plecionke (nie pamiętam grubości)Ale i szczupaki były i przypony były całe (fakt,że po ciąganiu większej sztuki przypon nadawał sie do wymiany)Stosowałem taki przypon ponieważ zestawu ze stalką nie chciały nawet ruszyć-cwaniaki.Później miałem dłuższą przerwe ale ostatnio byłem w sklepie wędkarskim by dokonać większych zakupów.Chłop z tego sklepu oznajmił mi,że plecionka na przypon to marna sprawa.Powiedział,że "zębaty" w każdej chwili mógł ją przegryźć.Jakich przyponów Wy używacie?Jakich długości i z jakiego tworzywa?
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Alternatywą dla stosowanego przez Ciebie rozwiązania są przypony wolframowe lub fluorocarbonowe (przezroczyste). Używam typowych długości ok. 15-20 cm.
_________________ Jestem Polakiem i poprawnie używam swojego ojczystego języka. A Ty? Pisz poprawnie po polsku
Masz problemy z pisownią? Jest dużo sposobów na ich rozwiązanie:
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.
Dla mnie numerem 1 jest fluorokarbon, a co do długości to około 50cm. Też kiedyś stosowałem plecionki na przypon na szczupaka, ale po kilku obcinkach zrezygnowałem bo nie chcę by szczupaki niepotrzebnie cierpiały.