Zapraszamy niezarejestrowanych do rejestracji.Rejestrując się dołączasz do naszego wędkarskiego grona i masz możliwość brania aktywnego udziału w dyskusji na temat pięknego sportu jakim jest wędkarstwo. Możesz również dodawać zdjęcia swoich okazów do galerii, gdzie będą one oceniane i komentowane.Jeśli forum Ci się źle wyświetla - zwiększ rozdzielczość ekranu. W przypadku wyświetlania forum na Laptopach mogą pojawić się niedoskonałości w wyglądzie górnego panelu.

Panel użytkownika
    Zarejestruj się

» Forum Wędkarskie - Wędkarstwo » Przynęty i zanęty » Przynęty naturalne » Turkuć Podjadek

Poprzedni temat :: Następny temat
Turkuć Podjadek
Autor Wiadomość
Jarek 
Szczupak
5 lat stażu :)

Wysłany: Pon Lip 21, 2008 13:01   

Czyli mówiąc prosto przez tydzień kilo turkuciów do wody a potem ho ho... :lol: :lol: :lol:
Konger Black Tiger Spin 2,70m 10-35g
Robinson GT Spinner 2,70m 10-30g
Bo słuchajcie i zważcie u siebie, że kto nie zjadł ryby ni razu, nie zazna spokoju w Niebie!

Siasiek18 
Ukleja

Wysłany: Pon Lip 21, 2008 14:32   

Ja mam dużą działke pracowałem na niej nie raz i nigdy tego robactwa nie widziałem...A inne ryby biorą???Czy tylko sum???

Tymon 
Płoć
w każdej postaci kocham ryby

Wysłany: Pon Lip 21, 2008 21:53   

u mnie na działce trafiały sie w szklarni<pomidor.ogórek, rzodkiew> oraz miedzy kwiatami w skalniaku Pozdrawiam

Jarek 
Szczupak
5 lat stażu :)

Wysłany: Wto Lip 22, 2008 13:25   

Siasiek18 napisał/a:
Ja mam dużą działke pracowałem na niej nie raz i nigdy tego robactwa nie widziałem...A inne ryby biorą???Czy tylko sum???

Inne ryby? Cóż, nie słyszałem za wiele o Turkuciu, ale takie żeczy to przeważnie tylko sumy jedzą...ale nie jestem pewien i nie powiem tego na 100%.
Konger Black Tiger Spin 2,70m 10-35g
Robinson GT Spinner 2,70m 10-30g
Bo słuchajcie i zważcie u siebie, że kto nie zjadł ryby ni razu, nie zazna spokoju w Niebie!

borek 
Sandacz

Ostrzeżeń:
 3/3/5
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 21:19   

Ja powem tak :
Ostatnio jak odwiedzalem dziadka :) to powiedzial mi ze jego znajomy kupuje turkucie za 18 zl za sztuke :O:O bo niby sum na to bierze jak szalony !! A łowił je w Szczecinie na Regalicy :) niedaleko mnie :D wiec sadze ze jest to warta uwagi przyneta :) i zapewne skuteczna

~Konger Tiger Cross Maxx 270, cw 3-18

~ Abu Garcia Stealth ST 2000

GrzegorzM 
Administrator

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 21:31   

Ja nie miałem przyjemności spotkać tego robaczka i niech tak zostanie. Mam uprzedzenie do wszelkiego biegającego dziadostwa :D

:)

markus269 
Węgorz
Spinning, Grunt

Wysłany: Pon Sie 18, 2008 12:07   

Cytat:
a ja na dzialce ich jzu duuuuuuzo wytepoilem

Po co? :P Bardzo dobra jest to przynęta.

tomaszek184 
Ukleja
turkuć

Wysłany: Wto Maj 26, 2009 16:52   Pytanie do łowców sumów

Witam wszystkich łowców sumów.Mam pytanie.Czy turkuc podjadek jest dobra przynenta na suma?Na kilku innych forach wyczytałem że jest bardzo skuteczny.A kolejne pytanie to czy ktoś prowadzi skup tych owadów w celach sprzedarzy wędkarzom?A pytam dlatego że ja łapie ich bardzo duże ilośći i chętnie je komuś odsprzedam.Na allegro.pl są aukcje na których płaci sie nawet 20 zł za 10 sztuk tego szkodnika ja chętnie sprzedam je taniej. Czekam na odpowiedz i pozdrawiam

Temat przeniosłem - admin

Suchyy 
Ukleja

Wysłany: Wto Maj 26, 2009 17:22   

tomaszek184, proponowałbym Ci wystawic ogłoszenie jak juz bedziesz miał wszystko zapięte na ostatni guzik. Tylko przeczytaj najpierw regulamin jak to ogłoszenie zamiescic :)

Polskie znaki-mod.

Karolak 
Sandacz
drgająca,karp

Wysłany: Wto Maj 26, 2009 18:46   

Nie stosowałem osobiście tej przynęty na suma ale czytałem w wielu artykułach że jest to bardzo skuteczna przynęta ;) nie wiem czy to prawda ale jeżeli w przeciągu 30 minut od zarzucenia zestawu z turkuciem do wody nie będzie brania tzn że suma na 15 metrach kwadratowych nie ma :D może to bujda a może prawda ale w 3 artykułach pisali o tym samym :D

» Forum Wędkarskie - Wędkarstwo » Przynęty i zanęty » Przynęty naturalne » Turkuć Podjadek
Poprzedni temat :: Następny temat