Wybieram się na 4 dni na niewielkie jeziorko porośnięte grążelami. Chciał bym sie nastawic na ryby spokojnego żeru takie jak; lin ,leszcz karp czym nęcic i jaka metodą łowci czy na federa czy na odległoćsiówkę . Rok temu nęciłem grochem lecz nic nie brało. 2 lata temu nęciłem kulkami to wtedy przez 4 dni złapałem 4 karpie od 2 kg do 5 kg. w tym roku niemam pomysłów czym nęcic więc prosze o rady.
pozdrawiam
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Kup jakąś bazową zanętę ze 4 k dodaj do tego dużo bułki tartej,atraktora,wymieszaj..przetrzyj przez sito dodaj kukurydzy konserwowej może także pokroinych czerwonych robaków.Możesz też lekko podnęcic kukurydza konserwową ale nie za dużo,nec mniej a częściej jeśli masz taką możliwośc.
_________________ ___________________________________________
''...Żeby nam się ułożyło, by do końca git już było
By marzenie się ziściło, żeby każdy mógł to przyjąć
Nie smucić się, powrócić do nas, śpiewać to, nucić
SLU, 06 już do końca tak być musi''
Jeśli są to gęste grążele to polecałbym odległościówkę. Staraj się nęcić "grubą" zanętą, tzn.kukurydza, groch, pszenica, mogą być pocięte robaki lub rosówki. Tak jak kolega wyżej polecam nęcenie mniejszymi ilościami ale częściej.