Wysłany: Pon Mar 24, 2008 13:09 Kleń-okoń-leszcz
Chciałbym w najbliższym czasie troche więcej połowić kleni okoni oraz leszczy.Więc chciałbym abyście pomogli mi wybrać jakąś zanęte oraz jakieś domowe lub sklepowe dodatki .Bardziej interesują mnie jakies osobiste mieszanki ale ze sklepu tez moga byc bo czasem lepiej się sprawdzają
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
dencio Węgorz poczatkujący spinningowiec - spławik z zamiłowania
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 13:14
Spławik rozumiem? Ktoś mi polecił (Szisz chyba), aby kupić zanętę trapera i dodać do niej pokrojonych czerwonych robaczków. Na haczyk red worm i kołysał się po dwóch rzutach okonek 18cm (akurat wymiar ).
Tak jak kolega wyżej napisał na okonia do zwykłej zanęty pokroić sporo czerwonych robaków a na hak zwykła dendrobena lub rosówka(ja wybierając rosówke dorwałem takiego 42cm).Na leszcze zanęta lorpio + melasa i płatki owsiane, u mnie sie to spisywało jak będzie u ciebie to niestety nie wiem.
dokładnie jak koledzy piszą
do zanęty wrzucamy drobno pokrojone czerwone robaki ich zapach pięknie się rozniesie w wodzie ale nie mogą się ruszać, dlatego drobno kroimy, ryba ma atakować czerwonego na haczyku
Pozdro
_________________ Nie tłumacz się.....wrogowie i tak nie uwierzą a przyjaciele tego nie potrzebują.....