Czy jest jakiś sposób na samodzielne przygotowanie kulek proteinowych. Jest to droga rzecz i nie wiem czy można jakoś taniej złapać karpia
czekam na odpowiedzi
_________________ Złów i wypuść
NIE ZABIJAJ
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 16:13 Re: Kulki proteinowe
ironktos napisał/a:
Czy jest jakiś sposób na samodzielne przygotowanie kulek proteinowych. Jest to droga rzecz i nie wiem czy można jakoś taniej złapać karpia
czekam na odpowiedzi
Jest oczywiście sposób, a taniej wyjdzie jeżeli masz dostęp do tanich składników jednak znając życie przeważnie własna produkcja wychodzi drożej.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 09:59 Re: Kulki proteinowe
borys napisał/a:
ironktos napisał/a:
czekam na odpowiedzi
Jest oczywiście sposób, a taniej wyjdzie jeżeli masz dostęp do tanich składników jednak znając życie przeważnie własna produkcja wychodzi drożej.
Nie koniecznie ,nawet kupując składniki w sklepie wędkarski i zwykłym spożywczaku dobra kulka wychodzi o 50% taniej niż w sklepie ,mówie tu o kulkach po wyżej 25pln ,bo niżej to nie kulki tylko chlam ,a opcją najtańszą jest kukurydza ale pastewna.
Taniej wyjdzie kupowac kuleczki firm TB,Duncaen,Mosella niż je samemu robic!Jeżeli jesteś zawansowanym Karpiarzem to wtedy wchodzą w gre kuleczki takich firm jak AdderCarp lub Mainline lecz one są drogie i samemu nie zrobisz kulek dorównujących im jakością .
A jeśli by zrobiło się ich naprawdę ładnych parę kilogramów to myślę,że by się to jednak opłaciło
_________________ ___________________________________________
''...Żeby nam się ułożyło, by do końca git już było
By marzenie się ziściło, żeby każdy mógł to przyjąć
Nie smucić się, powrócić do nas, śpiewać to, nucić
SLU, 06 już do końca tak być musi''
Nie.Jeżeli robi się kulki samemu i te kulki mają byc naprawde dobre tak aby dorównywały tym kupowanym to potrzebujemy między innymi takie składniki jak :
-Kazeina <ciężko dostępna>wysoka cena
-Stymulatory smaku i apetytu <wysoka cena>
-Glukoza <wysoka cena >około4zl.za 50gr
robiłem kulki przez 5lat kulki bardzo dobre jakościowo i cena za kilogram wychodziła około 30 do 35 zlotych
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Taniej wyjdzie kupowac kuleczki firm TB,Duncaen,Mosella niż je samemu robic!Jeżeli jesteś zawansowanym Karpiarzem to wtedy wchodzą w gre kuleczki takich firm jak AdderCarp lub Mainline lecz one są drogie i samemu nie zrobisz kulek dorównujących im jakością .
No i tu się mylisz ,bo odpadają wszelkie konserwanty ja nigdy nie stosowałem tego badziewia ,a może nawet nie wiesz że dodaje się konserwanty które swoją drogą są też drogie ,przy małej ilości robionych kulek to może i nie opłaca się produkcja ale przy 8-10kg tygodniowo to i owszem .Poza tym mam pewność co do jakości wyrobu a i mogę wykonać także kulki których na rynku nie ma i nie będzie nigdy.A skutecznością dorównują i przewyższają kupcze.