Właśnie dzisiaj zrobiłem sobie fajne miejsce na rybki na rzece Wieprz (bo blisko niej mieszkam ). Miejsce dosyć głębokie, na dnie chyba piasek. Znajduje się przy samym zakręcie. Wiem że są duże leszcze i płocie. Co byście mi doradzili do nęcenia w tym miejscu aby dawało to jakieś efekty ? Bo jak do tej pory z moimi osiągnięciami słabo No i na co łapać?
Pomóżcie
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 18:16
Nie wiem jak u ciebie, ale ja nęcę makaronem "gwiazdki" gotowanym minutę, do tego czosnek lub wanilia, zanęta kupna + makaron + bułka tarta + wanilia lub czosnek, a na hak kanapka - makaron i jeden biały robaczek. Ale na prawdę nie wiem, czy u ciebie to będzie zdawało egzamin...do wyboru jest jeszcze oczywiście kukurydza z truskawką lub pinka/białe robaki.
Witaj kolego też bardzo czesto wędkuje na Wieprzu ale tym co wypływa z Nielisza:) Zanęta musi być treściwa, jakaś baza plus sporo grochu i kukurydzy groch albo kukurydza to moje podstawowe przynety na tą rzeczke, oprócz leszcza możesz liczyć jeszcze na ładnego jazia, którego sporo w tej wodzie
Jeżeli masz dostęp do składników to można zrobić samemu, ale dużo z tym zabawy Co do kupowanej, jest strasznie duży wybór z tych tańszych dobry jest magnum eco standart, chociażby na moich wodach się sprawdza, cena około 4 zł za kilo, co do droższych to sensasy są dobre ale myśle że to troche nieopłacalne