Znane mi dobre firmy to Traper, Kremkus, Sensas, Tandem Baits, przy czym ta ostatnia kojarzy się raczej z dodatkami karpiowymi.
Ja nęcę przeważnie z atraktorem na konkretną rybę, używam zazwyczaj Kremkusa (np. Kremkus lin-karaś). Z bardziej uniwersalnych może być np. Kremkus anyż, wanilia, melasa, kolendra itp.
Ceny:
-Sensas super Bremix (dodatek leszczowy) 300 g ~13 zł; inne Sensas też po ok 13-14 zł za 300g
-Traper dodatek Leszcz 250 g ~ 7 zł
-karpiowe atraktory Tandem Baits 50-100 ml ~15-20 zł
-Kremkus za mały pojemnik atraktora (coś takiego) ~3-6 zł
W tym temacie Jarosław fajnie opisał jaki dodatek na jaką rybę.
Moim zdaniem najlepsze są z Trapera i z Sensasa. Traper wiadomo tańszy, choć także skuteczny. Osobiście jak jadę na rzekę to dodaję Bremixa a ostatnio sprzedawca w sklepie polecił mi świetny sposób na karpia: zwykła zanęta Gutkiewicza(nie pamiętam jej dokładnie)+dodatek w proszku na karpia Sensasa(biały, chyba carpix).
Na leszcza ja bym ci polecił jednak atraktor i zanętę trapera, ponieważ za Sensasa dasz dwa razy tyle.
kukuryk a mogł byś mi powiedziec jeszcze ile kosztuje atraktor leszcz i zaneta Uniwersalna firmy traper!_?? ile dam poprostu za to powiedzmy atraktor 70g i zanęta 2,5 lub 3 kg
chodzi mi o to czy w zanęcie na leszcza sa już jakies tam dodatki tak jak w traperze z serii big carp że już sa jakieś tam dodatki (kukurydza ,przenica itp.;p
_________________ Dyslektyk
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Są jakieś dodatki ale drobne więc lepiej sam coś jeszcze dodaj.Zanęty trapera są dobre ale o wiele lepsze od nich i wcale nie drogie są zanęty z serii mondial-f na prawde ekstra zanęty(plus jakiś atraktor i można ładnie połapać).