Ja z moim tatem robimy własną zanente, a czasami kupujemy ale teraz wole sobie robić sam. Bordzo prosto zrobić zanęte,wystarczy kasza manna i gryczana oraz ryż.trzeba to wszystko zagotować...kiedy się rozgotuje to kasza i ryż trzeba rozciąć z foli i spowrotem wsypać do gara ... dodac troche mąki,,kukurydzy i jakiś olejek zapachowy obojętnie jaki,na końcu dodać proszek do pieczenia,ale ja jeszcze dodaje cukier waniliowy więc tak że morzna go dodać i mieszać aż zanęta zrobi się gęsta gdy już się zrobi gęsta wystarczy wlać do wiadra i odczekać pare godzin aż będzie zimna i to wszystko ta zanęta jest na każdą rybe
_________________ maćko
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Ja z moim tatem robimy własną zanente, a czasami kupujemy ale teraz wole sobie robić sam. Bordzo prosto zrobić zanęte,wystarczy kasza manna i gryczana oraz ryż.trzeba to wszystko zagotować...kiedy się rozgotuje to kasza i ryż trzeba rozciąć z foli i spowrotem wsypać do gara ... dodac troche mąki,,kukurydzy i jakiś olejek zapachowy obojętnie jaki,na końcu dodać proszek do pieczenia,ale ja jeszcze dodaje cukier waniliowy więc tak że morzna go dodać i mieszać aż zanęta zrobi się gęsta gdy już się zrobi gęsta wystarczy wlać do wiadra i odczekać pare godzin aż będzie zimna i to wszystko ta zanęta jest na każdą rybe
Typowy beton!!!olejek zamiast przyciągać odstrasza!,proponuje młodszą szkołę zanęty,tę z młynkiem do kawy! POZDRÓWKA
Tak jak napisałSIARA, to jest beton-na kilogram zwykłej zanęty dodaje od czasu do czasu garstkę płatków owsianych i to wystarczająco skleja zanętę.
A w twojej zanęcie są praktycznie same składniki kleiste więc jak ona po gotowaniu postoi kilka godzin to w wiadrze będzie wielka bryła ryżu,kaszy sklejonych płatkami(a z resztą kasza i ryż też to skleja do kupy)
Jednym słowem to nie jest dobre bo zamiast ryby zachęcić do brania to je po prostu nakarmimy(takie coś to stosuj gdzieś gdzie chcesz żeby ryby rosły
Zanęta musi być drobna i smużyć w wodzie.
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 14:17
Ta zanęta, którą opisałeś, w wypadku, gdy jest mało ryb w danej części stawu/łowiska, jak wsypiesz jej całe wiadro, to tylko zgnije i odstraszy ryby na kilka ładnych dni
A to po co? Toż to bardziej do karmienia świń się nadaje (bez obrazy).
_________________ Jestem Polakiem i poprawnie używam swojego ojczystego języka. A Ty? Pisz poprawnie po polsku
Masz problemy z pisownią? Jest dużo sposobów na ich rozwiązanie:
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.
Ludzie spokojnie,to młody chłopak i dopiero się uczy!!,najbliższym nauczycielem jest ojciec,którego nauczycielem był też jego ojciec,stąd ten przepis!! ,a my jesteśmy tu po to by podsunąć lepszy,skuteczniejszy,nie wyśmiewamy się!!,POZDRÓWKA