Ja używam mielonej kolendry, kopru włoskiego, wanilii, anyż, czosnek, solo i w zestawieniu z innym zapachem jako tło. Jeśli możesz sobie pozwolić na dłuższe nęcenie wybierz tem zapach który Twoim zdaniem jest najlepszy, jeśli łowisz z "marszu" najlepiej podpytać miejscowych wędkarzy.
_________________ Zapraszam do mojej wirtualnej kuchni www.pychotka.pl
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 06:51
W tym wypadku nie chodzi mi o dłuższe nęcenie ponieważ chciałem sie poradzić odnośnie sobotnich zawodów i jak na teraz myślałem o wanilii bo to można powiedzieć taki uniwersalny zapach.
W tym wypadku nie chodzi mi o dłuższe nęcenie ponieważ chciałem sie poradzić odnośnie sobotnich zawodów i jak na teraz myślałem o wanilii bo to można powiedzieć taki uniwersalny zapach.
A ja na Twoim miejscu użyłbym kolendry i kopru włoskiego oraz odrobinki anyżu. Czasami wprost rewelacyjny bywa zestaw przypraw do piernika. Trudno coś doradzić co dałoby 100% gwarancję.
_________________ Zapraszam do mojej wirtualnej kuchni www.pychotka.pl