Poprzedni temat :: Następny temat
Ciężar koszyczka zanętowego
Autor Wiadomość
Michal15 
Karaś
Łowca Sandaczy

Wysłany: Pią Sie 01, 2008 15:52   

Ja mam wyrzut 180 gram i stosuję koszyczki 30-to gramowe, żyłkę 0.25 mm i wszystko jest dobrze ;) Oczywiście łowię na rzece (Warcie) ;]

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
kukuryk 
Płoć

Wysłany: Pią Sie 01, 2008 23:45   

A ja mam federy do 90g, żyłka 0,20 i koszyki 80g+zaneta lataja na Odrze az milo :D

KRZYCHU 
Ukleja
krzychu

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 00:12   

witam.Obserwowałem na jeż.otmuchowskim wędkarzy,którzy wyciągali dwu i cztero kilogramowe leszcze byłem zdumiony.Mój sprzęt po prostu komuś podaruje.Przede wszystkim FEDERY 180g c.w.Dalekie podanie nęty na jakieś 100m.Pierwszy raz widziałem cztero kilogramowego leszcza,warto zinwestowac w sprzęt ;)

jarek136ns 
Karp

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 12:57   

Krzychu jeśli będziesz miał kijek porządnej firmy o c.w do 80-90 gramów, to też takiego leszcza wyciągniesz! ;) A i wyrzucić koszyk takim feederem można na sporą odległość jak się ma wprawę.

KRZYCHU 
Ukleja
krzychu

Wysłany: Nie Sie 10, 2008 22:45   

witam w zupełności się zgadzam.To był wynik moich obserwacji i rozmów.Dzisiaj byłem z moimi synami 14 i 6 lat na komercji i najmłodszy wyholował 2,5kg karpia na wędkę kupioną na ruskim targu za20 zł.Oczywiście z naszą pomocą.Zasada jest jedna rybę trzeba podejśc.niekiedy przytrafia się nam siedziec pół godziny przy zaplątanym zestawie gdzie obok co 5 minut jest branie :wnerw:

Suchyy 
Ukleja

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 00:21   

jarek136ns napisał/a:
jeśli będziesz miał kijek porządnej firmy o c.w do 80-90 gramów, to też takiego leszcza wyciągniesz!

i tu sie mylisz, bo przyjdzie Ci dziadek ze starym bambusem i zacznie wyciągać okazy o których nawet nie śniłeś a Ciebie szlag jasny trafi :P

liczy sie czytanie wody i znajomość zbiornika.

co do koszyczków to możesz dostosować gramaturę do warunków panujących na wodzie w zależności od tego czy łowisz na rzece czy jeziorze :)

jarek136ns 
Karp

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 12:17   

Suchyy jest tak, jak mówisz, lecz mi chodziło o pokazanie, że nie trzeba koniecznie wędki o c.w 150 gramów, żeby dużą rybę wyholować. :)
KRZYCHU napisał/a:
Obserwowałem na jeż.otmuchowskim wędkarzy,którzy wyciągali dwu i cztero kilogramowe leszcze byłem zdumiony.Mój sprzęt po prostu komuś podaruje.Przede wszystkim FEDERY 180g c.w.Dalekie podanie nęty na jakieś 100m.Pierwszy raz widziałem cztero kilogramowego leszcza,warto zinwestowac w sprzęt

O to zdanie mi chodziło. Jeśli ktoś ma wprawę, rzuci na 100 metrów kijkiem do 90 gramów. Nie trzeba kupować feederów do 150 gramów, żeby wyholować czterokilogramowego leszcza ;)

Odpowiedz do tematu