Poprzedni temat :: Następny temat
feeder na wisłe???
Autor Wiadomość
marek91 
Ukleja

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 11:17   feeder na wisłe???

siema. kupiłem sobie feederka 360cm 80g JAXON z drgająca szczytówka. Kołowrotek Master 4 łożyska. wszystko zrobione jest na ciężko koszyk (20g) na miejski zalew) a na wisle chyba bedzie 50-60g. Powiedzcie czy dobry kupiłem sprzęt????

Miałeś pisać staranniej. mod

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
ironktos 
Karaś
Łowię dla przyjemności

Wysłany: Sro Cze 25, 2008 13:47   

a jaki CW tej wędki???

borys 
Moderator
NADWORNY GLĘDA

Wysłany: Sro Cze 25, 2008 16:05   Re: feeder na wisłe???

marek91 napisał/a:
siema. kupiłem sobie feederka 360cm 80g JAXON z drgająca szczytówka. Kołowrotek Master 4 łożyska. wszystko zrobione jest na ciężko koszyk (20g) na miejski zalew) a na wisle chyba bedzie 50-60g. Powiedzcie czy dobry kupiłem sprzęt????

Miałeś pisać staranniej. mod

Z tym ciężarem koszyczków radzę nie przesadzać bo wędka do 80g do tego się nie nadaje a poza tym to Jaxon, który nie koniecznie ma rzeczywisty c.w. 80g. Często ciężar jest zawyżony. Pamiętaj także o tym że, do koszyczka ładujesz zanętę, która też waży i w efekcie możesz w pewnym momencie zostać z dolnikiem w ręce. Wędka się po prostu złamie.

PikeHunteR 
Sandacz

Wysłany: Sro Cze 25, 2008 22:21   

Zależy na jakiej wodzie chcesz łowić. Dla mnie typowo wiślany feeder to od 150 gram :P

GLOTOX 
Sandacz
GLOTOX

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 11:55   

PikeHunteR napisał/a:
Zależy na jakiej wodzie chcesz łowić. Dla mnie typowo wiślany feeder to od 150 gram :P

TAK JEST :lol:

tofik 
Płoć

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 12:13   

A ja powiem szczerze, że jak dlamnie federy na Wiśle często są nie skuteczne :!: Wystarczy przyjemny wiaterek i zobaczyc branie na federku to wyczyn a wiem o tym bo większośc kolegów stosuje federy :) A co do Jaxona mam starego dobrego cw 30-50g i przy oŁowiu 60g -90g radzi sobie całkiem przyzwoicie :)

GLOTOX 
Sandacz
GLOTOX

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 12:58   

Toficzku, wiatr tu nie ma nic wspólnego do ciężaru wyrzutu. :]

Barteq 
Sandacz
młody zapaleniec :)

Wysłany: Sob Cze 28, 2008 09:50   

tofik napisał/a:
A ja powiem szczerze, że jak dlamnie federy na Wiśle często są nie skuteczne :!: Wystarczy przyjemny wiaterek i zobaczyc branie na federku to wyczyn a wiem o tym bo większośc kolegów stosuje federy :)

No nie mogę się za bardzo zgodzić. Owszem jest trochę trudniej ale jak się odpowiednio ustawi wędkę i wie się jak wygląda branie a jak podmuch wiatru to problem jest niewielki.

A co do cw to ja łowię na Odrze feederem 30-90gram i przy obciążeniu 70g prezentuje się bardzo dobrze a większe obciążenie nie jest raczej potrzebne.

GLOTOX 
Sandacz
GLOTOX

Wysłany: Sob Cze 28, 2008 10:37   

Barteq napisał/a:
tofik napisał/a:
A ja powiem szczerze, że jak dlamnie federy na Wiśle często są nie skuteczne :!: Wystarczy przyjemny wiaterek i zobaczyc branie na federku to wyczyn a wiem o tym bo większośc kolegów stosuje federy :)

No nie mogę się za bardzo zgodzić. Owszem jest trochę trudniej ale jak się odpowiednio ustawi wędkę i wie się jak wygląda branie a jak podmuch wiatru to problem jest niewielki.

A co do cw to ja łowię na Odrze feederem 30-90gram i przy obciążeniu 70g prezentuje się bardzo dobrze a większe obciążenie nie jest raczej potrzebne.

Wisła a Odra to jest trochę różnicy, chyba, że łowisz w okolicach ujścia.

Barteq 
Sandacz
młody zapaleniec :)

Wysłany: Sob Cze 28, 2008 10:39   

GLOTOX napisał/a:

Wisła a Odra to jest trochę różnicy, chyba, że łowisz w okolicach ujścia.

Szczecin to dosyć blisko ujścia :) No może jest trochę różnicy, ale myślę, że nie zbyt duża.

Odpowiedz do tematu