Wysłany: Wto Cze 24, 2008 11:17 feeder na wisłe???
siema. kupiłem sobie feederka 360cm 80g JAXON z drgająca szczytówka. Kołowrotek Master 4 łożyska. wszystko zrobione jest na ciężko koszyk (20g) na miejski zalew) a na wisle chyba bedzie 50-60g. Powiedzcie czy dobry kupiłem sprzęt????
Miałeś pisać staranniej. mod
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 16:05 Re: feeder na wisłe???
marek91 napisał/a:
siema. kupiłem sobie feederka 360cm 80g JAXON z drgająca szczytówka. Kołowrotek Master 4 łożyska. wszystko zrobione jest na ciężko koszyk (20g) na miejski zalew) a na wisle chyba bedzie 50-60g. Powiedzcie czy dobry kupiłem sprzęt????
Miałeś pisać staranniej. mod
Z tym ciężarem koszyczków radzę nie przesadzać bo wędka do 80g do tego się nie nadaje a poza tym to Jaxon, który nie koniecznie ma rzeczywisty c.w. 80g. Często ciężar jest zawyżony. Pamiętaj także o tym że, do koszyczka ładujesz zanętę, która też waży i w efekcie możesz w pewnym momencie zostać z dolnikiem w ręce. Wędka się po prostu złamie.
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
A ja powiem szczerze, że jak dlamnie federy na Wiśle często są nie skuteczne Wystarczy przyjemny wiaterek i zobaczyc branie na federku to wyczyn a wiem o tym bo większośc kolegów stosuje federy A co do Jaxona mam starego dobrego cw 30-50g i przy oŁowiu 60g -90g radzi sobie całkiem przyzwoicie
A ja powiem szczerze, że jak dlamnie federy na Wiśle często są nie skuteczne Wystarczy przyjemny wiaterek i zobaczyc branie na federku to wyczyn a wiem o tym bo większośc kolegów stosuje federy
No nie mogę się za bardzo zgodzić. Owszem jest trochę trudniej ale jak się odpowiednio ustawi wędkę i wie się jak wygląda branie a jak podmuch wiatru to problem jest niewielki.
A co do cw to ja łowię na Odrze feederem 30-90gram i przy obciążeniu 70g prezentuje się bardzo dobrze a większe obciążenie nie jest raczej potrzebne.
A ja powiem szczerze, że jak dlamnie federy na Wiśle często są nie skuteczne Wystarczy przyjemny wiaterek i zobaczyc branie na federku to wyczyn a wiem o tym bo większośc kolegów stosuje federy
No nie mogę się za bardzo zgodzić. Owszem jest trochę trudniej ale jak się odpowiednio ustawi wędkę i wie się jak wygląda branie a jak podmuch wiatru to problem jest niewielki.
A co do cw to ja łowię na Odrze feederem 30-90gram i przy obciążeniu 70g prezentuje się bardzo dobrze a większe obciążenie nie jest raczej potrzebne.
Wisła a Odra to jest trochę różnicy, chyba, że łowisz w okolicach ujścia.