Wysłany: Wto Cze 12, 2007 04:33 grzybek lub smoczek
Czy ktoś łowi taka metoda? Polega ona na tym, że obklejamy np. blaszke ołowianą kasza manna i zblaszki poprzez otwór zrobiony na jej krawedzi przepuszczamy żyłke i wiążemy hak. Ryba podnosi przyklejona kaszke wraz z hakiem wewnatrz i nastepuje widoczne na sygnalizatorze branie. Bardzo czesto łowiłem na to karpie jak na nic ju? nie chciały brać. Zapraszam do wypowiedzi w tym temacie.
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
O taka sprężynka jest idealna bo przynęta prezentuje się super, ale ja łowiłem na samą blaszkę i efekt napewno jest podobny bo i w sprężynie jest zanęta, a na blaszce oklejone ciasto. Blaszka daje mały opór przy braniu bo droga żyłki przez nią jest krótsza jak przez parę centymetrów sprężyny, ale jak ryby biorą to pewnie nie ma to większego znaczenia.
Darson, a mógłbyś coś więcej napisać o tej blaszce /kształt, wielkość, grubość i gdzie przeciągnąć żyłkę/ bo jestem żywo zainteresowany a prawdę powiedziawszy jeszcze się z tym nie spotkałem
Muszę tylko dodać /bo nie narysowałem dokładnie/, że ta rurka wewnątrz sprężyny a dokładnie jej górna część /ta przy haczyku/ musi być ukośnie ścięta, mniej więcej tak jak igła do zastrzyków /brrr /. Wówczas haczyk powinien stać w pionie i dobrze eksponować przynętę. Tego zabrakło na moim wcześniejszym rysunku.