witam mam pytanie dopiero chce zacząć wędkarstwo gruntowe i mam pytanie co do sprzętu wędkę już mam i nie wiem co jeszcze potrzeba a wiem ze jest coś takiego jak sprężyna i powiedzcie co potrzeba, jak zamontować i jakie będą koszty
czekam na szybką odpowiedz
Z Góry Dziękuje Paweł
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Spręzyna, koszyczek zanętowy Zaczepiasz go do agrafki, słóży on po to żeby napełnić go zanętą, co daje większe obciążenie, i daje większy wyrzut. Taka spręzyna nie jest droga Np: u mnie spręzyna są po 45 gr - 2 zł
Poczytaj ten temat a wiele spraw Ci się rozjaśni http://www.wedkowanie.net/topics16/482.htm
Na forum jest ogrom wiadomości o metodach gruntowych, trudno pisać ponownie o tych sprawach a i nie ma potrzeby skoro już jest. Przeszukaj tematy a zobaczysz
Witaj. Skoro piszesz że masz już wędkę to zakładam że z kołowrotkiem . Potrzebujesz sprężyny albo koszyka ja stosuję to drugie i jeśli zdecydujesz się na koszyk to rurki antysplątaniowej.
Jeśli wybierzesz sprężynę to jest ona nawinięta na rurkę więc nic więcej nie trzeba.
Kolejna rzecz niezbędna to krętlik a najlepiej krętlik z agrafką do którego przymocowujesz przypon.
Powinno się też zamieścić koralik pomiędzy rurką antysplątaniową a krętlikiem.
O przypony z haczykami zapytasz w sklepie.
Koszty:
rurka antysplątaniowa około 1.20 zł
koszyczek około 0,90 gr
paczka krętlików z agrafkami około 2,50zl
koralik możesz zrobić ze wszystkiego ale paczka to wydatek około 3 zł
paczka haczyków z przyponami około 4 zł
tak bardzo wielkkie dziex wszystkim forumowiczom za pomoc jestem tu nowy i przepraszam jeśli coś źle zrobiłem pozdr.
Na naszym forum nie musisz się bać, tutaj są same przyjazne dusze. Nikt tutaj nie jest omnibusem ani też super wygą wędkarskim, poza tym nikt nie jest nieomylny. możesz pytać o wszystko co tylko cię nurtuje, czego chciałbyś się dowiedzieć bez żadnych skrupułów. Zawsze będziemy sie starali pomagać jeżeli tylko nasza wiedza i doświadczenie na to pozwoli
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
wielkie dzięki wszystkim którzy odpisali jutro jadę wyprobować cały sprzęt nastawiam sie na początek na karpie po 3 kilo na stawach w Brzesku
pozdrowienia Paweł
[ Dodano: Nie Lis 16, 2008 11:40 ]
czesc to znowu ja mam takie pytanko co to sa kulki proteinowe i jaki trzeba miec zetaw bo wiem ze jest taki ciezarek hak i włos może jakiś schemacik dziex
[ Dodano: Nie Lis 16, 2008 18:17 ]
siema tak jak w poscie poowyżej prosze o szybką odpowiedz
[ Dodano: Nie Lis 16, 2008 18:18 ]
siema tak jak w poscie poowyżej prosze o szybką odpowiedz
_________________ Burza gdy sie zbiera w domu idz na ryby po kryjomu