Wysłany: Sro Sie 15, 2007 21:09 Siatka rozpuszczalna PVA.Jak zastosować?
Kupiłem siatki rozpuszczalne PVA do zanęty i kulek ale nie bardzo wiem jaka jest najlepsza metoda mocowania tego do zestawu.Dokupiłem jeszcze nitkę PVA do związywania ale nie mogę nic znalezć w necie.Pomocy!!!
hmm niewiem czy masz tą siatke na tubie czy nie jeśli masz na tubie to zawiązujesz na supeł,wsypujesz do srodka siatki przez tube kukurydze,pokruszone kulki,pellet potem bierzesznić pva i zawiązujesz starannie zeby sie nie rozwiązała podczas rzutu i obcinasz siatke potem haczykiem przekłówasz(czy jak to sie pisze )supeł przez środek tak zeby sie trzymało i rzucasz
nić też jest bardzo dobra ja uzywałem ja podczas polowania na wielkie jeziorowe lechole na nić nawlekałem bardzo duzo gotowanej kukurydzy(czasami nawet po 40 sztuk chyba z 10 minut sie meczyłem z tym) i przywiązywałem do haczyka po rzucie (znaczne odległości bo czasami nawet po 90 metrów) po opadnięciu na dno i po rozpuszczeniu nici leszcze chętnie wpływały i zwracały uwage na grupke kukurydzy po czym wkońcu trafiały na kukurydze podaną na włosie
No tuby z siatką jeszcze nie mam ale te siatki które posiadom są coś w rodzaju woreczków i mają otwór tylko z jednej strony i są dosyć sztywne.Samo nadzianie haczykiem chyba nic nie da a nie chce rozsypać kulek po całym łowisku :grin: .Możesz pokazać jak to ma wyglądać?Znalezłem coś takiego ale nie mam takiej długiej igły :sad:
http://cgi.ebay.co.uk/25-...1QQcmdZViewItem
Acha więc nie masz siateczki tylko masz woreczki Więc sprawa inna ale podobna zobacze czy uda mi sie narysować takie coś
[ Dodano: Pią Sie 17, 2007 2:00 am ]
Noo coś wymęczyłem myśle ze powinieneś skumać o co chodzi woreczek pozaginać trzeba potem przebić w najgrubszym miejscu zeby trzymało sie haka i zeby nic nie wypadło z sierodka podczas rzutu