A jakiej ty plecionki używasz grubość i firma? dzięki i pozdro!
Do bocznego troka używam najcieńszej PowerPro, w tym śmiesznym przeliczniku przekrojów to jest bodajże 0,10. Ale mam znajomych którzy używają jeszcze cieńszych, z tym że od innych producentów. Ja po prostu używam tylko tej firmy.
Ja ogólnie łapie zawsze na żyłkę 0.18 bez żadnych przyponów dobra żyłka w miejscu wiazania powinna strzelic podczas zaczepu i zawsze mi sie tak dzieję jak zaczepie a jeśli chodzi o okonia to jak bierze to na wszystko a jak nie żeruje to trzeba go wtedy zachęcić kolorami wielkościami gumy lub blaszki Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Lis 08, 2008 07:42 ]
witam panowie z tego co widzę to wiekszość z was łapiąc na boczniaka do gumki zakłada jeszcze główkę ja nie zakładam tam żadnej głowki tylko sam haczyk z oczkiem do tego gumka z dwoma ogonkami miodzio okonie biora
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 14:24
Karol nikt nie zakłada do twistera główki Tak przecież bocznym trokiem nie ułowisz. Do twisterka tylko haczyk i łowisz. Twister musi pływać wyżej niż ciężarek przywiązany do troka.
Karol nikt nie zakłada do twistera główki Tak przecież bocznym trokiem nie ułowisz. Do twisterka tylko haczyk i łowisz. Twister musi pływać wyżej niż ciężarek przywiązany do troka.
A ja się nie zgodzę z tym. Miałem okazję kiedyś zapomnieć haczyków i zakładałem najmniejsze główki i muszę przyznać że po tamtym dniu często tak kombinowałem i czasami dzieki temu miałem dużo większe efekty.
_________________ Łowię bo lubię !!!
Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.