Poprzedni temat :: Następny temat
Boczny trok
Autor Wiadomość
jarek136ns 
Karp

Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 12:35   

Czy nie za duży ten ciężarek? :P A co do gumy to kup sobie parę haków muchowych, i twisterki nabijaj na nie. Gumka nie musi być ucięta.

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
markus269 
Węgorz
Spinning, Grunt

Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 23:41   

A ciężarek jakiej gramatury ? 10 gr wystarczy czy jednak więcej ?

GRZES000 
Lin
zubacz

Ostrzeżeń:
 3/3/5
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 08:38   

to wszystko zalezy od lowiska na czorsztynie zakladam nawet do 30 gr na boczny a tak normalnie nie uzywam oliwek tylko paleczki góra do 10g

Kosa 
Moderator

Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 00:12   

To ja jeszcze wrzuce foteczki przynęt jakich głównie używam do bocznego troka, przeważnie są to paproszki manns'a 35 mm.

Zbroje je w haki muchowe z oczkiem kiedyś kupiłem je na Allegro w rozmiarze 10 i 12 pakowane po 100 sztuk, wyszło chyba coś koło 30 groszy za sztuke.

A zbroje je tak żeby cały hak razem z oczkiem był schowany w gumce.

EWRA 
Ukleja

Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 08:48   

Ja łowiąc na troka na Wiśle stosuje głównie ciezarki take pałeczki 15 gram który zawsze można obciąć.A co do paprochów u mnie swietnie sie spisuja wszelkie kolory podchodzące pod czerwony i do tego herbaciany i motor oil.Na jasne też są branka ale nie tak częste jak na wyżej wymienione . :)

ropson31 

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 13:47   

Dopiero zaczynam z wędkowaniem, ale póki co chodzę na Wisłę (Toruń) ze spinningiem na boczny trok. Miałbym parę pytań co do tego:
1. Czy nie powinno być tak, że przynęta "wisi" w wodzie, bo ostatnim razem bardzo dużo złapałem muszli rzecznych
2. W jakich miejscach szukać na Wiśle np. okonia
3. Czy mógłby ktoś wytłumaczyć na jaką rybę: wobler, twister, obrotówka bo powiem szczerze, że się pogubiłem w gąszczu przynęt.
Wielkie dzięki za pomoc.

zanderek 
Moderator

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 14:04   

Złowienie muszli rzecznych to nic strasznego i nie doszukuj się w tym złego zmontowania zestawu.
Bardzo często muszle mam okazję wyławiać łowiąc na obrotówki.
Co do szukania okonia w Wiśle to trudno jednoznacznie powiedzieć bo można go znaleźć wszędzie ale proponuję Ci obławianie wszelkich klatek jak i zakoli za ostrogami.
Co do pytania o przynęty to też niemożna dać jednoznacznej odpowiedzi jaka na jaką rybę gdyż z praktyki wiem ze każda przynęta jest skuteczna.

Kosa 
Moderator

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 14:07   

Zapytaj kolegi o nicku SIARA on jest z Torunia i całkiem nieźle idzie mu z okoniem :)

marcin.besz 
Karaś

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 17:44   

Ja byłem ostatnio na boczny trok i nic!!!!! :[ :zalamka: :nerwus: Tylko mi sie plątało, a zestaw miałem zmontowany tak jak powinien być, tj. przypon z przynętą 3 razy dłużczy od przyponu z ołowiem.
Jeżeli możecie to mi pomószcie. :prosi:

Barteq 
Sandacz
młody zapaleniec :)

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 18:09   

plątać się niestety trochę będzie, ale z czasem coraz mniej... natomiast ostatnio słyszałem opinię jednego sprzedawcy, że trok musi być długi(ten z przynętą), bo inaczej nie chcą brać... nie wiem co dokładnie miało znaczyć długi, ale do tej pory stosowałem przypony max 40cm a teraz robię dłuższe tzn. 50-60cm i jakby trochę lepiej :)

Odpowiedz do tematu