Czy jak się chce zmienić gumę to się zmienia z całym hakiem czy zdejmuje się ją z haka i zakłada nową gumę? To bardzo niszczy gumy jeśli chce się co chwile zmieniać. Można zastosować jakąś agrafkę czy co?
Agrafki raczej do bocznego troku nie polecam, ale jak chcesz zmienić gumę to zmień z hakem. Musisz zrobić taki węzeł aby można było bez problemów zdjąć hak. Poszukaj w necia napewno znajdziesz takie węzły.
Agrafki raczej do bocznego troku nie polecam, ale jak chcesz zmienić gumę to zmień z hakiem. Musisz zrobić taki węzeł aby można było bez problemów zdjąć hak. Poszukaj w necie na pewno znajdziesz takie węzły.
A dlaczego niby nie polecasz agrafki?
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Agrafki raczej do bocznego troku nie polecam, ale jak chcesz zmienić gumę to zmień z hakiem. Musisz zrobić taki węzeł aby można było bez problemów zdjąć hak. Poszukaj w necie na pewno znajdziesz takie węzły.
A dlaczego niby nie polecasz agrafki?
Przepraszam za błąd. Nie polecam agrafki z krętlikiem bo przynęta się plącze z żyłką główną. A sama agrafka jak najbardziej.
A wy jak zmieniacie przynęty? Może dać po prostu haczyk bez zadziorowy i zdejmować z niego gumy i zakładać. Nie psuł by gumy. Ale czy nie spadają z niego ryby?
u mnie wygląda to tak z potrójnego krętlika odchodzi żyłka główna żyłka z ciężarkiem i przypon z twisterkiem czy woblerkiem wiec do zmiany np gumy robie tylko przypony
witam, nie chce zakładać nowego tematu więc się podłącze.
Mam taki problem połączyłem żyłke główną z kretlikiem i agrafką do agrafki przywiązałem żyłke w poprocjach 1/3 do ciężarka i 2/3 z haczykiem, wszystko ładnie pięknie zestaw sie nie plącze tylko przyneta na haczyku podczas holowania zarówno kopyto i twister kreci sie do okoła własnej osi, podejrzewam że tak nie powinno być jak to wyeliminować??
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Na tym zdjęciu to jest raczej obciążenie żyłki celem głębszego prowadzenia woblera, z bocznym trokiem niewiele ma wspólnego choć oczywiście można to pod trok podciągnąć.