Wysłany: Pią Mar 21, 2008 14:50 Co wiecie o łapaniu boleni w nocy?
Mam zamiar w tym roku połowic bolenie w nocy bo usłyszałem od kolegi ze w tamtym roku ładnie nocą brały .Mam pytanie czy zasady połowu są takie same jak za dnia chodzi mi o przynęty i technikę połowu?
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Łowienie nocą na spinning wymaga już od wędkujacego idealnej znajomości łowiska i perfekcji rzutów, Niekoniecznie musi dotyczyć to łowienia boleni. Ja tak łowię klenie, ale powiem szczerze że nie jest to takie proste jeżeli noc jest ciemna jak bobo
_________________ Złapać można chorobę weneryczną. Ryby się łowi!
Łowiłem bolenie nocą no jeśli można to nazwać nocą 10 - 11 w nocy na wyspie na Sanie koło domu była tam przykosa zabierałem kija, krzesło rozkładane siadałem i tylko na tej przykosie
rzucałem na takiego wobka własnej roboty ciemno niebieski 6 cm długości pękaty o agresywnej pracy średnio schodzący i co noc po dwie trzy sztuki do 60 cm były ryby wracały do wody i tak sobie łowiłem przez kilka dni aż mi się znudziło i znowu wędrówki za innymi rybami ale mimo wszystko łowiłem tak bolenie.