Wysłany: Sob Mar 15, 2008 20:06 Re: jakie przynęty stosujecie na rzekę
kris900 napisał/a:
Witam możecie podpowiedzieć jakie przynęty stosujecie na płynącą rzekę o głębokości 3,50 i głębiej - woblerki blaszki???
No używa się wszytskich przynęt jakie się ma zależy tylko na jakie ryby się nastawiasz ale w takiej rzece będziesz miał w czym wybierać prawie każdy drapieżnik tam będzie.
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 20:26
Musisz wszystkiego popróbować. Jeśli dobrze znasz właściciela to kup najłowniejszy według opini wobler (bo jak nie znasz to może Ci wcisnąć kit i dać Ci najtańsze g...), pare twisterów i kopyt o różnych gabarytach i kolorach no i parę błystek. Na pewno znajdzie się coś bardzo skutecznego. Notuj co, gdzie, na co, jakim sposobem i o jakiej pogodzie złowiłeś to na pewno wywnioskujesz po jakimś czasie co najlepiej pasuje na tą rzekę i będziesz wiedział, że np. O! Teraz jest pochmurno, to na spinning będzie najlepszy pomarańczowy twister 5 cm metodą opadową.
Ja np. swojego okonia (0,97kg) złowiłem na dziwną przynętę. Gumkę założyłem z haczykiem ale bez ciężarka, zwykły haczyk bodajże 6. Po złowieniu tego okonia złowiłem pstrąga na spławik i czerwonego robaka, wiec nie ma reguły co do przynęty na rzekę.
Ja np. swojego okonia (0,97kg) złowiłem na dziwną przynętę. Gumkę założyłem z haczykiem ale bez ciężarka, zwykły haczyk bodajże 6. Po złowieniu tego okonia złowiłem pstrąga na spławik i czerwonego robaka, wiec nie ma reguły co do przynęty na rzekę.