Ja np. na okonie stosuję kolory : seledyn, żółty, motoroil,czarny,biały i czerwony.
Na szczupaki Perłowe kopyta z czarnym, niebieskim, czerwonym i żółtym grzbietem.
Nigdy nie stosowałem kolorowych główek bardziej wolę poeksperymantować kształtem główki.Ale uważam ,że w czystych wodach kolor główki może odgrywać jakąś rolę .
_________________ Wędkarstwo Moje Hobby
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Ja Ostatnio juz wspominałem wcześniej złapałem swojego rekordowego okonia na twisterka tzn niewiem jak to sie nazywa taka zabka jakby z dwoma ogonkami pieknie pracująca narazie nieamm skad wziasc pozniej pokaze ci zdjęcie :-)
[ Dodano: Sro Wrz 12, 2007 12:27 ]
Ja uzwyam ostatnio tylko takich imitacji zabek rozne kolory to wzaleznosci od pogody jeziora i humoru pasiaków:) ale polecam
Fajnie Pracuje to podczas opadu np jesli spada na dno wypróbuj sobie na brzegu
_________________ "Na lądzie wędkarzy tłum a w wodzie jeden sum"
ja okonie i sczupaki łapie na wirki nr 2 i 3 oraz na biało czarne kopyta mansa a w przypadku łowów kolacyjnych używam małych twisterków na bocznym troku zieleń motor oil ciemna zileen z brokatem itp
Przede wszystkim nie nalezy kupować gumek pojedynczo tylko po 4, 5 sztuk. Nigdy nie wiesz która sie sprawdzi w danej wodzie, a gwarantuje ci ze jak bedziesz musiał zapitalac do sklepu tylko dlatego że od baaardzo łownego w danej chwili twisterka cos ci odgryzie ogonek to bedziesz płakał :mrgreen: (doswiadczyłem tego)
Ja osobiście staram sie mieć rózne rodzaje i warianty kolorystyczne gumek jak sie wybieram na rybki pakuje to w zasobnik na plecach w mojej kamizelce i już :-)
Na mojej wodzie (jez. Wielewskie) woda przypomina kryształ i testowałem róznego rodzaju kolory. Sprawdzały sie różne, różniste :mrgreen:
Czarne twisterki przypominające pijawke okazały sie skuteczne na małe okonki.
Innego dnia stosowałem pomarańczowe fluo i motoroil, brało na nie wszystko chyba co w wodzie było wieksze mniejsze okonie, szczupaczki i (tutaj mój debiut) krasnopiór po prawie 0,5kg :mrgreen:
Wszystko zalezy od dnia, wody i pogody :twisted:
czy możecie mi powiedzieć czy te jigi to ta główka anty zaczepowa czy jak ? bo ja bardzo dużo mam zaczepów i nie wiem jak z tym sobie poradzić jak mam unikać tego typu zaczepów ??????