Jesli chcesz poławiać okonie to proponuje Ci wklejane. Za około 100 złotych kupisz całkiem porządny model. Sam posiadam Mikado Matrix 888 Ultra Light 5-12g i jestem bardzo zadowolony. Wiekszym kopytem na niezbyt dużej główce też spokojnie rzucam, a paproszki okoniowe czuć świetnie. Dobrej opinii Jaxon w tych przedziałach cenowych nie ma więc raczej bym Ci go odradzał. Jesli łowienie ma być rekreacyjne i nie za czeste to York tez nie odmówi Ci posłuszenstwa. Model Mamba przeznaczony do łowienia okoni również Cie nie zawiedzie, a wyczuwalność przynety bedzie bardzo dobra. chodź Yorki też nie mają zbyt dobrej opinii z czystym sumieniem model Mamba mogę polecic. Co do kołowrotków, to moją opinie znasz jak pewnie wiekszość Za tą cene kupisz na allegro Shimano Catana 1000 i do okoni Ci wystarczy, a i szczupaka tez spokojnie wyciągniesz. Ewentualnie przy braku funduszy Alivio tez bedzie dobre (również model 1000 najlepiej z przednim hamulcem). Należy pamietać, że to nie sprzet pozwala dobrze wyholować rybę, ale umiejetności żyłke Jaxona również odradzam. Zakup sobie Mikado Technicline, albo przy mniejszych funduszach Mikado T-Rex, Mikado Dino Combat itd. Kosztują niewiele, a są naprawde mocne. Przez wiele sezonów ich używałem praktycznie do każdej metody Teraz jade na Technicline i tez mnie nie zawodzi. Grubość taka 0.14-0.16 na początek będzie dobra. (Ja łapię na 0.12 )
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Tak wogle to jeśli ma być kij bardziej na okonia to wklejka musi być!!
Ja mialem Lexus SS c.w. do 25 i szczupaka 3kg. trzymałem na sztywno, a okonie poprostu sie go bały. Miód nie kij!!
Gorąco polecam!!
Natomiast kołowrotków jest cała masa, ale wybrać ten dobry nie jest łatwo!!
Polecam ci jakieś
Okumy lub te shimano do 100 A kongerów nie kupuj, jeżeli chodzi o kołowrotki.
pamietaj, że kreciołek musi mieć dość dobry hamulec!!
pzdr.