Niestety tylko sprzet za taką cene gdyż budżet nie pozwala na więcej a wiem, że kasy wiecej szybko nie dojdzie.Wiec co o tym myślicie??nie ma bya to profesjonalny sprzet ale taki żeby dało sie normalnie połowić.
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Nie sprzet łapie ryby ale Ty jeśli dobrze rozumiem sprzet ma być na okonie z uwzglednieniem brań szczupaka.... 10-30 cw to typowo szczupakowy kij, na okonie ciut za cieżki. Poszukaj raczej czegoś do max 20 cw jesli głownie poławianą rybą mają być okonie.
Obecnie Jaxon nie cieszy sie dobrą opinią. W tym przedziale cenowym to moze jakieś Shimano Alivio, Kongerki mają dobrą opinie, np ten do 20 cw ale są i do 30
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=193912483
Zaraz pewnie wszyscy zaczną jechać na Jaxona jaki to Jaxon niedobry i bleee generalnie, ale stosunek ceny do jakości ma wydaje sie najlepszy na rynku.
Produkty Jaxon nie są dla profesjonalistów, ale przy normalnym wędkowaniu dla przyjemności w zupełności wystarczą.
Zaraz pewnie wszyscy zaczną jechać na Jaxona jaki to Jaxon niedobry i bleee generalnie, ale stosunek ceny deo jakości ma wydaje sie najlepszy na rynku.
Produkty Jaxon nie są dla profesjonalistów, ale przy normalnym wędkowaniu dla przyjemności w zupełności wystarczą.
Powiedz na jakie drapieżniki ma być ten spinning?
pewnie że wystarczą do rekreacyjnego łowienia. kiedyś w 2002r posiadałem Jaxona Selekcion 2000. łowiło sie super, ale teraz Jaxon niestety sie troche "zepsuł" Konger ma duzo lepsze opinie. Nie mówie że jak kupi Jaxona to nie połowi czy nie będzie zadowolony, mówie natomoast ze Jaxon ma kiepską opinie. Mam "zaprzyjaznionego" sprzedawce w dużym sklepie w Warszawie i conieco mi przyblizył.
Ja osobiście zaproponował bym Ci takiego kijka:
http://www.kamimarket.pl/....php?prod_id=67
i niemasz co sie obawiać nawet jak zatniesz dużego szczupaka ( no chyba że bedziesz używać przynet cieższych ni? 15g to mocniejszego kijka trzeba by szukać).
Uważam że ten kijek ma bardzo przystepną cene a pozatym moge polecić ten sklep internetowy bo sam w nim kupuje i wiem że towar dociera szybko i jest właściwie zabezpieczony przed uszkodzeniami w trakcie transportu.
Ja osobiście używam wielu kijów o różnej gramaturze ale najlepiej łowi mi sie kijami o niskich cieżarach wyrzutu.
Co do wiekszych ryb zapietych na delikatne kije to troszke dłużej trzeba się pogimnastykować przy holu ale daje to swoje uroki.
Byłem w sklepie ale nic ciekawego, brak wyboru ma być dostawa w pon lub wtorek.Proponował mi kijek robinsona 10-30g wyrzutu za 135zł ale za sztywny troche i zapomniałem sie spytać jaki to być model bo nie wiem czy przypadkiem nie zdziera na cenach :mrgreen: .Kongerów nie miał żadnych a już sobie jeden fajny upatrzyłem(Konger Aviator).No zobaczymy jakie kijki dojdą mam jakby co do niego numer do sklepu więc sie spytać mogę