Wysłany: Pon Sie 25, 2008 21:54
Cytat:
Szczupaki już mam na koncie, ale okonka nie
Jeszcze tyle nałapiesz okoni że będą po nocach ci się śniły Ja już odpuszczam okoniom i bo znowu moja choroba zwana Bolenioza mnie łapie po dzisiejszym
Tak male okonki plywaja w stadach ale te wieksze nie ... zreszta wszystko zalezy od lowiska ... u mojego wojka jest takie jezioro ze okonie po 35 cm plywaja stadami, a garbusy ponad 40 cm to samotniki ... ale w wiekszosci wod w Polsce takimi stadami plywaja 15-20 ;/ niestety jak sie nie dba o wode to sie potem tak konczy ;/
Tak i zgodze sie z tym ze na duze okonie musi byc duza przyneta o agresywnej akcji, ja najwiekszego 43 cm zlowilem wlasnie na tym jeziorze u mojego wojka na 8cm rippera bialego z czarnym grzbietem, prowadzilem go szybko bo woda tam jest krystalicznie czysta wiec z 10 metrow spokojnie ryba go dostrzerze a jeszcze linia boczna wiec napewno go znajdzie...
Używaj poprawnego języka, przestrzegaj zasad pisowni, używaj polskich znaków takich jak ł,ą,ę,ś,ż,ź a nie a,e,s,z. Jeśli masz problemy z ortografią, zainstaluj przeglądarkę Mozilla Firefox, która podkreśla wyrazy z błędem. - admin
czy pogoda ma znaczenie na brania okoni?////tydzień temu byłem i złowiłem 5 okoni jeden co miał 1 kg a reszte po pół kg i na jakie woblery łowicie ?pozdrawiam
ja okonie łowię tylko na 2 obrotówkę srebrną z czerwonymi kropkami. polecam nie tylko na okonia na tą samą blaszkę złapałem jeszcze 12 szczupaków więc to chyba dobra przynęta