Poprzedni temat :: Następny temat
Technika łowienia Sandaczy
Autor Wiadomość
manieks 
Ukleja
maniek

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 11:38   

to prawda drobnego u nas tez jest duzo ale tych wiekszych nie widac

[ Dodano: Nie Lis 23, 2008 11:46 ]
latem troszke polowilem ale od jesieni jedynie pare szczupakow z przypadku

[ Dodano: Nie Lis 23, 2008 12:36 ]
jeszcze jedno pytanie łowicie jeszcze na woblery czy tylko na gumy oczywiscie o sandaczach mowa i kiedy są lepsze efekty o tej porze roku po ciemku czy za dnia :mysli:

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
ambasador 
Karaś
Chodzi się na ryby a nie po ryby!!!

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 16:41   

Lawdzoj82 a może umówimy się na wspólny wypadzik na sandacze.Nigdy jeszcze nie złowiłem ale w tym roku dostałem kota na punkcie tych ryb i jest to moje ciche marzenie.Chętnie wybrałbym się z kimś kto ma już jakieś doświadczenie w łowieniu sandaczy.
A może jakiś większy zlot sandaczowców we Włocławku?Przydałoby się zrobić takie warsztaty na temat łowienia sandaczy.Co Wy na to koledzy żeby odwiedzić Włocławek???

lawdzoj82 
Sandacz
spinningista

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 16:45   

ambasador napisał/a:
Lawdzoj82 a może umówimy się na wspólny wypadzik na sandacze.Nigdy jeszcze nie złowiłem ale w tym roku dostałem kota na punkcie tych ryb i jest to moje ciche marzenie.Chętnie wybrałbym się z kimś kto ma już jakieś doświadczenie w łowieniu sandaczy.
A może jakiś większy zlot sandaczowców we Włocławku?Przydałoby się zrobić takie warsztaty na temat łowienia sandaczy.Co Wy na to koledzy żeby odwiedzić Włocławek???
Jestem za :lol: W soboty i w niedziele możemy gdzieś wyskoczyć bo mam dużo czasu :>

ambasador 
Karaś

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 17:13   

No to super.Ja byłem i wczoraj i dziś.Wczoraj padły dwa małe bolenie a dzisiaj nic.
Przypomnę się pod koniec tygodnia to umówimy się dokładnie.
A może ma ochotę w weekend wpaść do nas kolega, który pisał o łowieniu w Bydgoszczy czy Toruniu.
Zapraszamy-już nie mogę się doczekać.

lawdzoj82 
Sandacz
spinningista

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 17:26   

ambasador napisał/a:
No to super.Ja byłem i wczoraj i dziś.Wczoraj padły dwa małe bolenie a dzisiaj nic.
Przypomnę się pod koniec tygodnia to umówimy się dokładnie.
Ok. Daj znać na forum i się zgadamy co i jak ;) Ja byłem wczoraj od 5 rano do 10. Pierw koło mostu a później 1 główka na Toruńskiej.Koło mostu z brzegu nic i tak samo na Toruńskiej chociaż tam coś się działo kilka razy wyskoczyła ławica uklejek to znaczy ze coś poganiało je od dna :) Niestety wpadłem butami przez moja nieostrożność w mini bagno i wytrzymałem tam 30 minut z mokrymi stopami w ten mróz i poprosiłem kolegę o przyjazd do domu :( Kolega był wieczorem ale inny z łódki koło mostu i 3 wymiarowe sandacze złowił i szczupak uciął mu plecionkę więc bez łódki koło mostu ani rusz teraz :(

[ Dodano: Nie Lis 23, 2008 17:35 ]
ambasador napisał/a:
A gdzie łowiłeś dokładnie ?

manieks 
Ukleja
maniek

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 17:49   

wpadlbym chetnie ale z czasem kiepsko ale moze kiedys sie uda fajny pomysl zawsze czegos nowego mozna sie nauczyc wymienic doswiadczeniami tym bardziej ze sandacze i nasza wisla to coraz trudniejszy temat

a co z tym tematem co pytalem

lawdzoj82 
Sandacz
spinningista

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 17:59   

manieks napisał/a:
jeszcze jedno pytanie łowicie jeszcze na woblery czy tylko na gumy oczywiscie o sandaczach mowa i kiedy są lepsze efekty o tej porze roku po ciemku czy za dnia :mysli:
Łowiłem kiedyś na woblery sandacze ale za dobrych czasów na Wiśle jak polowały stadami :> Ale zawsze wolałem gumy :] Nawet na wahadłówki i obrotówki też łowiłem to nie ma reguły jak są i biorą to na wszystko :lol:

manieks 
Ukleja
maniek

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 18:24   

kiedy masz lepsze wyniki o tej porze roku po ciemku czy za dnia bo ja ostatnio wiecej skubniec mialem po ciemku

ambasador 
Karaś

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 18:29   

Wczoraj po południu pod mostem dostałem dwie małe rapki (z brzegu).No i chyba sandacz chodził bo w pewnym momencie miałem przytrzymanie i po chwili wyskoczyła guma z obgryzionym ogonem.Więc jak koledzy złowili trzy to ten obgryziony ogon to pewnie był sandacz.
A dziś byłem na przeciwko Anwilu a potem pod mostem i kicha.

Reklamy nie wyświetlają się osobom zarejestrowanym.
Internetowy sklep wędkarski
Tu zrobisz najtańsze zakupy. Nie zwlekaj i zamów już teraz
manieks 
Ukleja
maniek

Wysłany: Nie Lis 23, 2008 18:30   

Łowiłem kiedyś na woblery sandacze ale za dobrych czasów na Wiśle jak polowały stadami :> Ale zawsze wolałem gumy :] Nawet na wahadłówki i obrotówki też łowiłem to nie ma reguły jak są i biorą to na wszystko

ciekawy jestem czy na wobki jeszcze teraz ktos je lowi

Odpowiedz do tematu