Poprzedni temat :: Następny temat
Leszcz
Autor Wiadomość
jarogi 
Sandacz

Wysłany: Czw Maj 24, 2007 18:45   

spiningista napisał/a:
Jeśli nęcisz to samo miejsce to nie

jarogi, czego sie to dotyczy nocki? Nie warto?

chodziło mi o to, że nie za wcześnie :lol:

Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
spiningista 
Płoć
Lowca Essoxów!!

Wysłany: Czw Maj 24, 2007 20:01   

A to spoko, to uderzam, ale chyba sam :cry: :cry: :cry:
pzdr.

erwinnf 
Płoć

Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 06:51   

gdzie szukać w stawie dużego leszcza? na jakiej glebokości łowic??
staw na którym łowie ma powierzchnie 2 ha śr głębokość 3m max głębokość 6m. brzegi z płytszych stron stawu porośnięte są gęsto trzcina, moczarka i grążelem natomiast brzegi o głębszej strefie przybrzeżnej są porośnięte drzewami i krzewami których gałęzie sięgają daleko w głąb stawu.

Marcin_Gda 
Szczupak

Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 10:32   

W takim razie szukaj go hmm... wg. mnie przy trzcinach i grążelach albo na podwodnych górkach jeśli takie tam są.

erwinnf 
Płoć

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 19:18   

sprawdził sie komuś miód na leszcza? pytam bo w niedziele nastawiłem sie z miodem na lina a złowiłem tylko jednego linka nawet nie kilogramowego, kilka karasi i ... 2 leszcze ok 1,5kg kazdy! czy to było tylko szczęście czy leszcz lubi miód?

GrzegorzM 
Administrator

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 19:28   

Dodatki smakowo - zapachowe np. miód, melasa, karmel, czosnek, wanilia, truskawka itd. są dobre dla większości białorybu, nie tylko na jeden gatunek. Jednak jedna ryba bardziej lubi wanilię a druga np. melasę. Nie jest przypadkiem, że zostały zwabione przez dodatek miodu w zanęcie, ponieważ tak jak mówię, większość dodatków jest dobra na dużą grupę ryb.
- słowniki on-line
- przeglądarka Mozilla Firefox, która podkreśla na czerwono błędnie napisane wyrazy
- programy typu Microsoft Office, Open Office, które również podkreślają błędy
Niepoprawna pisownia świadczy o twoim stosunku do tego forum i ojczystego języka.

Disaster 
Płoć

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 20:51   

Leszcze lubią jak jest słoooodko :mrgreen:

erwinnf 
Płoć

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 19:59   

zdecydowanie jak na razie najlepiej sprawdziła mi sie zanęta kolendrowo-cynamonowo-miodowa :mrgreen: tzn
0,5kg kukurydzy aromatyzowanej miodem, 0,5kg płatków owsianych, 4 łyżki stołowe kolendry, 1 łyżka stołowa cynamonu (nie przesadziłem troche z kolendrą i cynamonem?)
tego będę sie trzymał. żadnej bułki tartej i innych drobnoziarnistych dodatków bo przyciąga mi w łowisko małe wzdręgi, płocie i wzdręgo-płocie :mrgreen:

MICHU
Węgorz

Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 14:20   

ja bym do tego dodał szkalnke cukru pudru bo tak jak ktos wspomniał leszcze lubia słodko
A co do kolendry to dał bym jej nawet jeszcze wiecej!! ilośc kolendry szczególnie teraz czyli koniec lata początek jesieni nie spłoszy ryb a wręcz przeciwnie moze sie okazać ze sćiągnie taka ilośc ryb ze niebedziesz w stanie obsługiwać wedek

bielik 
Ukleja

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 22:03   

a ja kupuje zanente anpio chyba nie przekrecilem firmy i zawsze cos sie nalapie heheh latem dodawalem czosnku teraz to juz mi sie nie chce wsypuje pake pinki i heja macham weda a ryby beda

Odpowiedz do tematu