Witam, zakładam ten temat gdyż dziś było pierwsze nęcenie leszcza i w sobotę wybieramy się sprawdzić miejscówkę, mam pytanie jaką kupić zanętę na lesia do koszyka, tylko żeby była dobra i sprawdzona. I co zakładać na hak, nęcimy ziemnakami, kukurydzą i śrutem.
pzdr.
Reklama ta nie wyświetla się osobom zarejestrowanym, Zarejestruj się.
Tak jak kolega wyżej powiedział Traper leszcz specjal + melasa(płyn Sameta) lub Marcel van den Eyde brasem na hak to już różnie pinka,czerwony i kukurydza to już zależy od upodobań ryb w tamtejszych wodach
To jest zmielona pszenica, taka trochę mąka, trochę otręby, żeby sie ładnie skleiło, może będą liny też, o ile wogule tam są, jez. nie za wielkie jakieś 20-25 h. Leszcza jest sporo, szczupaka i płoci, jez. dosyć płytkie, mocno zarośnięte w niektórych miejscach i sporo mułu ma też. Tam, gdzie nęcimy jest jakieś 5-6m. i twarde dno z odrobiną mulu.
pzdr.
Dziś było kolejne nęcenie, kurcze już nie mogę sie doczekać soboty!!
Czyli zanęta leszcz special Trapera i jakiś zapaszek czy już styka?? Myślę nad melasą.
pzdr.